Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna kilitlendi. 

İlk turda yüzd 5'lik oy alan  ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın 2. turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesi gündeme damga vurdu. 

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

Oğan'ın açıklaması dünya basınında da dikkat çekerken CNN International, "Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçimi üçüncü adayı Erdoğan'ı destekliyor" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. 

DÜNYA BASINI OĞAN'IN KARARINI BÖYLE DEĞERLENDİRDİ

New York Times ise haberinde "Oğan, Erdoğan'a kalan rakibine karşı ek bir destek sağladı. 20 yıldır Türk siyasetinin baskın figürü olan Erdoğan, galip gelecek beş yıl boyunca Türkiye'nin iç ve dış politikasını şekillendirecek olan ikinci turda avantajlı görünüyor." denildi.

Katar merkezli Al Jazeera'nin haberinde de "Oğan, Pazartesi günü başkent Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Erdoğan'ı destekledi ve kampanyasının milliyetçileri Türk siyasetinde kilit oyuncular haline getirdiğini söyledi." ifadeleri yer aldı.

15 yaşında çocukların evliliğini savunmuştu... Fatih Erbakan'ın o sözleri yeniden gündem oldu! 15 yaşında çocukların evliliğini savunmuştu... Fatih Erbakan'ın o sözleri yeniden gündem oldu!

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

İngiliz The Guardian ise kararı böyle gördü: "Analistler, bu durumun Erdoğan'ın yeniden seçilme şansını artırdığını, çünkü seçmenlerin muhtemelen parçalanmış bir hükümetten kaçınmak için ona oy vereceğini söylüyor. Oğan, kararına gerekçe olarak Erdoğan'ın meclis çoğunluğunu gösterdi."

France 24 "Oğan, Erdoğan'ın politikalarını onaylamayan ancak Türkiye'nin merkez sol, laik ana muhalefet partisinin lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemek istemeyenlerin oylarını toplamıştı" değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesi dünya basınında büyük yankı uyandırdı!

Bazı analistler ise, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasına rağmen, kendisine oy veren seçmenin çoğunun Tayyip Erdoğan'a küsmüş seçmeler olmasından dolayı bu seçmeler arasında bölünme olacağını bazılarının Erodğan'ı destekleyebileceğini bir kısmının ise Kılıçdaroğlu'na döneceğini bir kısmının ise oy kullanmamayı tercih edeceklerini söyledi.