GÜNDEM

Sigaraya zam geldi mi?

Sigaraya tekrar zam yapıldı mı? Kısa süre önce bütün sigara markalarına gelen zam vatandaşın cebini yakmıştı.

Yapılan sigara zammıyla ilgili olarak birçok tweet atılmıştı. Sigara kullanan vatandaşlar gelen ani ve yüklü zamdan yakınırken pek çok vatandaş bu karardan memnun kalmıştı. Zam sonrası sigarayı bırakanların sayısında gözle görülür bir artış gözlemlendi. Piyasadaki en ucuz sigara fiyatı 15 TL'ye kadar dayandı. 

SİGARAYA TEKRAR ZAM GELDİ Mİ?

Tüm sigara markalarına yapılan zam ile birlikte vatandaş tepkisini sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde göstermişti. Yine sosyal medya üzerinden yayılan 'yeni sigara fiyatları' tablosu Twitter'da gündem oldu.

Konu, 'Sigara 5' başlığıyla trend listesine girerken konuyla ilgili bir çok Twitter kullanıcısından cevap geldi. Kullanıcıların yarısı isyan etti. Geri kalan kesin eğlenceli tweetler yordamıyla konuyu eleştirdi. Bunca kişinin aklındaki tek soru: Sigaraya gerçekten 5 TL'lik bir zam yapıldı mı? Yapılan zam hangi tarihten itibaren geçerli olacak. Gelen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı ile fiyatları 1-3 TL civarı artış gösteren sigara fiyatlarında son durum ne?

BAT YALANLADI

Twitter gündemine oturan sigara zammıyla ilgili olarak British American Tobacco Türkiye açıklama yaptı: "Sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görsellere itibar etmeyiniz." açıklamasında bulunan BAT, söz edilen görselde kullanılan yazı fontlarının kendilerine ait olmadığını söyledi.

SİGARA HALA GÜNDEMDE

Yapılan açıklama sonrası,'Sigaraya ZamYalanı' hashtag'i kısa sürede trend olarak 'Sigaraya 5' trendini gündemden düşürdü. Konu hakkında tweetleyenlerden bazıları BAT'ın yaptığı açıklamaya inanmadı, bazıları ise zam gelmeyeceği için oldukça sevinçli. Konuyla ilgili olarak dakikada 3 tweet atılıyor.