Yanlış teşhis ya da yanlış tedavi ölümcül riskler taşıyor. Araştırmalara göre dakikada 5 kişi yanlış tedavi sebebiyle hayatını kaybediyor.

Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor

DSÖ turuncu ışıklarla doğru tedavinin önemini tüm dünyaya anlatacak

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı verilere göre, dakikada, yılda 2 buçuk milyondan fazla hasta yanlış tedavi sebebiyle yaşamını yitiriyor. DSÖ, ilk kez organize edilecek olan "Dünya Hasta Sağlığı Günü" kapsamında, dünya genelinde bu konuda dikkat çekecek. Bu amaç doğrultusunda, dünyadaki birçok ülkedeki sembolik yapılar turuncu ışıklarla boyanacak.

Yanlış tedavi yılda 2.6 milyon insanın ölümüne sebep oluyor

Deutsche Welle'in haberine göre, dünya genelinde hastaların yüzde 40'ı ayakta tedavi sırasında zarar görüyor. Yanlış tedaviye bağlı zarar ise yüzde 10 oranını buluyor. Orta ve alt gelire sahip halkların bulunduğu yaklaşık 150 ülkede, yanlış tedavi her yıl 2.6 milyon insanın ölümüne sebep oluyor. 

İhmal ve yanlış tedavi öldürüyor

Bu ölümlere, yanlış teşhis, yanlış ilaç kullanımı, hatalı ışın tedavisi gibi durumlar sebep olabiliyorken, tedavi sırasında kapılan virüs de hastaların hayatını kaybetmesine yol açabiliyor. Nadiren sağlıklı uzcun kesilmesi ya da beynin sağlıklı kısmının ameliyat edilmesi gibi çok ciddi ihmaller de söz konusu olabiliyor. Sağlık kuruluşlarındaki katı hiyerarşinin tıbbi hataların sebebi olarak gösterilebileceğini bildirdi.