İtalyan Hükümeti, 10 milyon kişiye ev sahipliği yapan ve ülkenin en zengin bölgesi olan Lombardiya Bölgesi’nin tamamı ile 14 komşu bölgeyi, virüsü içeren yeni sert önlemlerle, karantina altına aldı. Giriş-çıkışa kapatılan büyük şehirler arasında Milano ve Venedik de var.

Bu sert önlemler, nüfusunun neredeyse dörtte birinin - 16 milyon kişinin - karantinada olduğu anlamına geliyor.

İtalya, yaklaşık 6.000 vaka ve 366 ölümle COVID-19 tarafından en çok etkilenen Avrupa ülkesi oldu. Enfekte olanların sayısı Cumartesi günü 24 saat içinde 1.200'den fazla arttı.

Artan acil sağlık durumunun ardından, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'den insanların Lombardiya'yı ve çevresini terk etmesini yasaklayan benzeri görülmemiş kararname bir gecede yasalaştı.

İnsanların artık giremediği veya gidemediği şehirler arasında İtalya'nın finans başkenti Milan, turistik merkezi Venedik ile Parma ve Rimini şehirleri var. İtalya'nın Corriere Della Sera gazetesinde görülen hükümet kararının taslağına göre hareket 3 Nisan'a kadar yasaklandı.

Conte, gece yarısı gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu alanlarda, kanıtlanmış, işle ilgili nedenler, acil durumlar veya sağlık nedenleri dışında hiçbir giriş-çıkış olmayacak." dedi.

BioNTech açıkladı: Üçüncü doz şartı geliyor BioNTech açıkladı: Üçüncü doz şartı geliyor

"Karantina altındaki bölgelerde bulunan tüm müzeler, spor salonları, kültür merkezleri, kayak merkezleri ve yüzme havuzları kapatılacaktır. Yeni acil durum yasalarını ihlal ettiği tespit edilenler tutuklanabilir ve para cezasına çarptırılabilir." açıklamasında bulundu.

Yeni sert önlemler, Dünya Sağlık Örgütü'nün virüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla Çin'de yürürlüğe giren önlemlerine benziyor.

İtalyan hükümeti de salgının üstesinden gelmek için 7.500 milyon avro harcamayı taahhüt etti.

Şimdiye kadar, İtalya'nın kuzeyinde sadece birkaç "kırmızı alan" karantinaya alınmıştı. Ülke, bu yılın başlarında salgının başladığı Çin’den sonra COVID-19 nedeniyle en fazla ölümü kaydetti.

Cumartesi günü, İtalya'nın merkez sol Demokrat Partisinin lideri olan politikacı Nicola Zingaretti virüs için test yaptırdığını ve pozitif çıktığını doğruladıktan sonra  Kara Kuvvetleri Komutanı General Salvatore Farina'da da Covid-19'a rastlandığı bildirildi.

COVID-19'a yakalanan 5.883 İtalyandan 589'u tamamen iyileşti.

Şu anda dünya çapında, 100.000'den fazla onaylanmış vaka var ve küresel ölüm sayısı 3.000'i geçti.