Gıda sektörünün öncü markalarından Eker, tüketicileri ilk defa probiyotik bakteri içeren sofra yoğurdu ve probiyotik kefir ile buluşturmasından sonra yeni bir ürün için kolları sıvadı. 

Tüketiciler, bu kez Türkiye'nin ilk probiyotik ayranı olan "Eker Ayran"ı sofralarında bulacak. Tüketicilerin artık sağlıklı ürün tüketmek istemesi üzerine Eker, hem bağışıklık sistemini güçlendiren probiyotikler içeren Eker Ayran'ı sunuyor, hem de tüketicileri lezzet ve tazelikle buluşturuyor. 

BERN dünya devlerine rakip oldu BERN dünya devlerine rakip oldu

İnsan vücudunun probiyotik ihtiyacı

Probiyotik, pek çok faydası bulunmasıyla birlikte vücut sağlığının korunmasına yardımcı olan mikroorganizmalar grubundandır. Bağışıklığı arttıran probiyotikler, aynı zamanda sindirim sistemini de düzenleyerek bağırsak yoluyla vücuda yayılan hastalıkların ilerlemesini engelliyor ve bağırsak hastalıklarından koruyor. Bu nedenle: İnsan vücudunun, "yararlı bakteriler" adıyla bilinen probiyotiklerden alması gerekir.

Probiyotiklerin faydası ise şu şekilde:

  1. Sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin dengelenmesine yardımcı olur.
  2. İshali önleyebilir ve şiddetini azaltabilir.
  3. Kaygı, depresyon, otizm, obsesif-kompulsif bozukluk (OKB) gibi zihinsel sağlık sorunlarını ve hafızayı iyileştirmede etkilidir.
  4. Kalp sağlığını korumada yardımcı olabilir.
  5. Egzama ve belirli alerjilerin şiddetini azaltabilir.
  6. Fazla kilo ve karın yağlarından kurtulmaya yardımcı olabilir.

Sağlığa yararlı bir içecek

Lezzetten ödün vermeyen sağlıklı bir içecek olan Eker Probiyotik Ayran, “Koruma kalkanı devrede” sloganıyla, çocuklarının probiyotik içeren ürünlerden tüketmesini isteyen anneler için biçilmiş kaftan. Damakta güzel bir tat bırakan lezzetli ve sağlıklı ayran, aileler ve çocukları tarafından yemeğin yanında gönül rahatlığı ile tüketilebilir. 

Eker Probiyotik Ayran, 195 mil ve 1000 mil alternatifleriyle iki farklı boyda sunulacak. Pratik bir şekilde tüketmek isteyenler için küçük boy, ailecek içmek isteyenler için ise büyük boy olarak tüketicilerle buluşacak. 

Gıda sektöründe, yerinde tüketim kanalındaki satış payı ile önemli bir yere sahip olan ve restoranlar tarafından yaygın olarak tercih edilen Eker, sağlık dostu yeni ürünler üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.