Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisi Guido Senia, dün verdiği röportajda İtalya’dan geldiğini açıklayınca paniğe sebep oldu. Gittikçe yayılması sonucunda her geçen gün başka önlemler alınan Coronavirus sebebiyle yurt dışından ülkeye giriş yapanların uygulaması gereken 14 gün karantina sürecine uymayan Şeyma Subaşı’nın sevgilisi büyük tepkilere sebep oldu. Katıldığı etkinliklerden ya da gittiği spor salonundan fotoğraf paylaşmayı da ihmal etmeyen ünlü DJ’e son tepki ise İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Guido Senia’nın 14 gün karantinaya girmeyi kabul etmemesi halinde sınır dışı edileceği bildirildi.

İtalya Salgında İkinci Sırada

Çin’den sonra en çok İtalya’yı etkileyen Coronavirus, ülkede şu ana dek 1016 ölüme sebep oldu. 15.113 kişiye bulaşan ve yayılmaya da devam eden hastalığın sonucu olarak halkın devlete olan tavrı da oldukça dikkat çekiyor. Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisinin ise virüsün bu denli yaygın olduğu bir ülkeden geldikten sonra karantina sürecine girmeden halka karışması büyük sorumsuzluk olarak değerlendiriliyor.

Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor

Şeyma Subaşı Instagram Hesabından Açıklama Yaptı

Şeyma Subaşı sevgilisinin İtalya’dan geldiği haberlerini yalanlarken Guido Senia’nın İsrail’de karantinada kaldığını da iddia etti. “Neden böyle bir açıklama yapmak zorunda bırakılıyorum bilmiyorum ama anlamayacağınızı biliyordum… Ne yazık ki… İtalyan arkadaşım yaklaşık 1 aydır İtalya’da bulunmadı. Beraber Courchevel’deydik. Sonrasında kendisi İsrail’e geçti ve 2 hafta orada karantinada kaldı. Testleri yapıldı ve sonra buraya uçabildi. İtalyan pasaportu oluyor olması İtalya’dan gelmiş olması anlamına gelmiyor veya hasta olması… Zaten uçuş yok kimse gelemez.” açıklamasını Instagram hesabından yapan Şeyma Subaşı yapılan sert yorumlara tepki gösterdi.

Sosyal Medyadan Gelen Tepkiler

Ülkeye girer girmez kalabalık mekanlarda görülen Guido Senia halk sağlığını tehlikeye attığı için sosyal medyada günün gündemine oturdu ve epey eleştirildi. İtalya’dan direkt uçuş olmadığı için Yunanistan aktarmalı olarak ülkeye girdiği iddia edilen DJ’in Şeyma Subaşı ile birlikte karantinaya alınması gerektiğini düşünenler olduğu gibi, sınır dışı edilmesini talep edenler de vardı. Yorumların ardından Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisi Guido Senia’ya yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımı da tepkileri dindiremedi. Bakanlığın konuyla ilgili atacağı adım önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.