Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi... Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi...

Rochester Üniversitesi ve Interdisciplinary Center Herzliya işbirliği ile yapılan yeni bir araştırma, işin ucunda cinsellik olduğu zaman insanların her türlü yalanı rahatlıkla söyleyebildiklerini ortaya çıkardı. Araştırmaya göre insanlar en çok daha önceki ilişki sayısı hakkında yalan söylüyor.

Cinsel birliktelik ihtimali, her şeyi yaptırıyor

Webtekno'da yer alan habere göre, yetişkinler, ilk buluşmada pek çok şey hakkında yalan söyleyebiliyorlar. Bu yalanlara önceki ilişki sayısıyla ilgili yalanlar da dahil. Süreç, bilinçli olarak işletilmese de zihnimizdeki cinsellik ihtimali, kendimizi yabancılara nasıl tanıttığımız üzerinde etkili oluyor. Bu durum; kendini tavırlarda değişiklik, normalde karşı çıkılacak fikirlerin kabul edilmesi gibi şekillerde gösteriyor. Psikologlar, bu duruma yanıltıcı öz tanıtma adını veriyor.

Ruhsal değişiklikler yaşadılar

İnsanlar, başka birini etkilemeye çalıştıklarında ya da onlarla konuşmaya çalışırken beyinleri fiziksel olarak olmasa da ruhsal anlamda değişiklikler yapıyor. Araştırmacılara göre cinsel birliktelik ihtimali belirdiği an insanlar, hem davranışlarını hem kendilerini nasıl tanıttıklarını değiştiriyor. Bu nedenle de sık sık kabullenici, alttan alan ya da yalan söyleyen insanlar haline geliyorlar.

634 kişi üzerinde araştırma yapıldı

Yapılan araştırmaya, yaş ortalaması 25 olan 634 heteroseksüel katılımcı dahil oldu. İki gruba ayrılan ekipten bir grup, cinsel uyarılara maruz kalırken diğer grup normal uyarılara maruz kaldı. Daha sonra da karşı cinsten bir yabancı ile karşı karşıya geldiler.

Yalan söylediler

Kişilerin, verilen senaryolardaki davranışları incelendi. Cinsel uyarılara maruz kalan katılımcıların tartışmadaki duruşlarını değiştirdiği ortaya çıktı. Bu durumun nedeni ise karşı tarafta iyi bir izlenim uyandırarak cinsel ilişki yaşama şansını artırmak olarak açıklandı.

Karşı cinsi etkilemek için her yolu denediler

İkinci denemede ise gönüllülere, karşı cinsten biriyle yazışmalar aracılığıyla görüşlerini paylaşmaları söylendi. Cinsel uyarılara maruz kalan kişilerin mesajlarında daha uzlaşmacı oldukları ortaya çıktı. Uzmanlara göre bu durumun nedeni, ilişki kurma ihtimali olan kişileri etkileyebilme şansını artırmak.

Eski ilişki sayısını eksik söylediler

Araştırmacıların bir diğer bulgusu ise kişilerin, çekici bir yabancı ile tanıştıkları zaman eski ilişkilerinin sayısını azaltma yoluna gittikleri oldu. Araştırma ve sonuçları, Journal of Experimental Social Psychology'de yayımlandı.