Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi” kapsamında, otizm konusunda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar ortak bir payede buluşturuldu.

Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen projeye 9 dernek, vakıf ve federasyon katılım gösterdi. Türkiye Otizm Ağı Güçlendirme Projesi’nin (Strengthening of Autism Network in Turkey Project) tanıtım toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar! Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar!

Proje kapsamında sivil toplum kuruluşlarının kurumsal ve savunuculuk kapasitelerini geliştirme eğitimleri verilecek.

"Bir araya gelmek, bir başlangıçtır"

Tohum Otizm Vakfı’nın Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, proje ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Otizm görülme sıklığı 59 kişiden 1’e yükseldi. Türkiye’deki otizmli sayısı 1.3 milyonu buldu. Eğitim çağındaki 450 bin otizmlinin sadece 30 bini, tek tedavi olan eğitim imkânına kavuşuyor. Sivil toplum kuruluşlarının kapasiteleri ve iletişimleri güçlendikçe önümüzde yepyeni yollar açılacak. Çok sevdiğim bir söz var; 'Bir araya gelmek, bir başlangıçtır.' Bir arada bulunmak, bir gelişmedir. Beraber çalışabilmek ise başarıdır. Biz bunu gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki bu projenin yaratacağı sinerjiyle otizmli bireyler artık daha güçlü olacak.

Proje ile, Türkiye'de yaşanan çok sayıda otizm sorunlarına çözüm getirme amacı güdülüyor.

"Heyecanlıyız"

Proje için çok heyecanlı olduklarını bildiren Sezgin, 15 Ekim 2020'ye kadar, ürkiye Otizm Meclisi’ne üye olan sivil toplum kuruluşlarının bir ağ olarak birlikte çalışma kültürünü, kamu yetkilileriyle iş birliği ve iletişimini arttırmak için çalışacaklarını bildirerek, projenin hayata geçirilmesini sağlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Dış İşleri Bakanlığı AB Başkanlığı’na teşekkür etti.