Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamalara göre olası yada tanımlanmış olan herhangi bir semptom bulunmayan Netanyahu ve yakın çevresi korna virüsü testi yaptırdı. Yapılan bu testin kaç adet kişiye neden ve nasıl yapıldığı bilinmezken sonuçların halen belli olmadığı yetkililer tarafından açıklandı.

İsrail'de Vaka Sayısı 200 Oldu!

İsrail'de salgının bu denli hızlı yayılmasından dolayı alınan bazı kararlar bulunuyor. 12 Mart tarihinde yürürlüğe alınan bir karar İsrail yetkilileri tarafından alındı. Bu kararda İsrail'e yurt dışından gelecek olan yabancıların kendilerine ait veya karantinada kalacaklarını belirttikleri bir adres ulaştırmamaları halinde ülkeye alınmayacaklarının bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar! Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar!

İsrail sağlık bakanlığı yapmış olduğu teknik açıklamalarda 7 kişiye daha Corona virüsü teşhisi konulduğunu ve bu sayede toplam corona virüs vakasının 200 adet olduğunun bilgisi alındı.

Toplantı ve etkinlikler yasak

İsrail'de kreşler hariç geriye kalan tüm eğitim birimleri eğitime bir süre ara vermişti. Aynı zamanda İsrail yetkililer tarafından alınan bir başka kararda 100 kişiyi geçen organizasyonlar, etkinlikler ve toplantılar tamamı ile iptal edilerek yasaklandı.

Ticari İşletmeler Kapatıldı

Benzin istasyonları, tüm eczaneler ve gıda satışı yapan bütün marketlerin haricinde geriye kalan tüm ticari işletmelerin bir sonraki alınacak karara kadar kapatılmasına karar verildi.