Mezenkimal tümörler, yetişkinlerdeki primer mediastinal tümörlerin %10’undan daha azını oluşturuyor.

Çocuklarda daha fazla görülen bu oran Malign tümör olasılığı yetişkinlerde %55, çocuklarda ise %85’tir.

Mezenkimal tümörler, genel olarak yer aldıkları başka bölgelerdeki mezenkimal tümörleri taklit etmeye yönelirler. Fakat boyutları hastanın yaşına ve tümörün bulunduğu yere göre değişiklik gösterebiliyor.

Tümörlerin klinik davranışları başka sarkomlardaki gibi agresiftir. Ancak istisnalar çıkabilir. Benign mezenkimal tümörler ise zaman zaman hızlı büyüme eğilimi gösterirler.

Söz konusu durum bazen malign-benign ayrımının yapılmasını güçleştirir.

İlginç olan yanı ise, mezenkimal tümörler malign veya benign olsun, erken tespit edildiklerinde tam çıkarılma şansları fazladır.

Bunun yanında, malign tümörlerde uzun hastalıksız sağkalım değerleri tespit edilebiliyor.

Tüm bu olumlu verilere rağmen, hematojen metastaz ile uzak doku ve organ yayılımı tedavilerinde cerrahları ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.

Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi... Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi...

Bu nedenle sınıflandırmaları önem taşır fakat üzerinde hemfikir olunmuş bir sınıflama da mevcut değildir. Mediastinal mezenkimal tümörler orijinlendiği dokuya göre bir değerlendirmeye tabi tutulur.