Kanada Başbakanı’nın Eşi olan, Sophie Gregoire Trudeau için yapılmış olan yeni tip Corona testinin sonuçları pozitif çıktı. Tam olarak hastalık belirtileri göstermeyen Trudeau’nun eşi salgının bulaşmaması adına Trudeau ile beraber kendisini karantina altına aldı. Başbakanın eşi ile temasta olan kişilerin kendisini karantinaya alınmasına gerek duymayan yetkililer Başbakan Trudeau için test yapılmasını uygun görmediler.

Trudeau’nun Eşi Hastalık Belirtileri Göstermiyor

Kanada Başbakanı’nın eşinde Corona virüsü tespit edilmiş olsa da başbakanın eşinde hastalık belirtilerine rastlanmadı. Bu ve bunun gibi belli başlı nedenlerden dolayı Kanada Başbakanına test yapmayacağını açıklayan sağlık bakanlığı tüm gelişmeleri titizlikle takip ettiklerini ve yapılması gereken ne varsa profesyonel olarak yapacakların belirtti.

Karantinaya Gerek Yok

Kendisini ve eşini karantinaya alan Kanada Başbakanı şöyle dursun yetkililer Başbakanın eşiyle temasa geçmiş olan hiçkimsenin tedirgin olmasına gerek olmadığını ve kendilerini karantinaya almalarına gerek olmadığını açıkladı. Başbakan ve eşinin aşırı önlem alması gerektiğinden dolayı yapılan bu karantina kısa bir süre sonra kalkacak ve tüm halkıyla iç içe olmaya her zamanki gibi devam edecek.

Trump, Trudeau ile telefonda görüştü

Diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump bugün gün içerisinde Kanada Başbakanı Trudeau ile kısa bir telefon görüşmesi yaparak konuşulması gerekenleri konuştu.

Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor? Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor?

Amerika için önemli bir yapı olan Beyaz Saray'dan yapılan neredeyse tüm yazılı açıklamalar da, Kanada ve ABD için olan iki liderin Kovid-19 pandemi ilgili son gelişmeleri ve salgına karşı alınması gereken hatta alınacak olan bütün önlemleri konuştuğu kamuoyuna hemen bildirildi.

Görüşme sırasında ayrıca, diğer ikili önemli konunun da ele alındığının altı çizildi.

Tüm gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir tüm gelişmeleri an be an takip edebilirsiniz.