İtalya'da Lombardiya ve Veneto'da yeni koronavirüs vakaları tespit edildi. Şu ana kadar 2 kişinin hayatını kaybettiği, ülkede toplam 100 vaka görüldüğü bildirildi. Yetkililer bu bölgelerde yaşayan halka evlerinde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Başbakan Conte, vaka sayısının yüksek olduğu bölgelere giriş ve çıkış kısıtlaması getirdiklerini, uymayanların Ceza Kanunu'na göre cezalandırılabileceğini bildirdi. İptal edilen spor müsabakaları arasında A Serisi 25. hafta İnter-Sampdoria maçı da var. Venedik Karnavalı'nın iptali de alınan önlemler arasında. İtalya'nın %30 gibi gayrisafi üretimini karşılayan endüstri bölgeleri olan Lombardiya ve Veneto'da şirketler çalışanlarından evde kalmalarını istemeye başladı.

Fransa'da ise İtalya'daki durumu takip ettiklerini belirten Sağlık Bakanı Olivier Veran çıkabilecek koronavirüs vakaları sonucu oluşacak bir salgın durumuna sağlık yetkililerinin hazırlıklı olduğunu belirtti.

Öte yandan Güney Kore'de virüsün hızla yayılması nedeniyle en yüksek alarm seviyesine geçildi. Ülkenin dördüncü büyük kenti olan Daegu kentindeki bir kilise ayininden sonra koronavirüs hızla yayılmaya başlamıştı. Çin'den sonra en fazla vakanın görüldüğü ülke Güney Kore oldu.

Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor Hayri Yazıcı’nın sahte ilaç davası büyüyor

İran'da da virüsün hızla yayılması nedeniyle çok sayıda bölgede okullar ve üniversiteler tatil edildi. Sinema ve tiyatrolar kapandı. Başkent Tahran'da eczane ve marketlerde dezenfekte etme ürünlerinin tükendiği gözlendi. İran, seyahatlara kısıtlama getirirken Şii hacıların Irak'a yapacağı hac ziyaretlerini de askıya aldı. Kuveyt Havayolları İran'a uçuşları durdurduğunu açıkladı. Suudi Arabistan da vatandaşlarının İran'a seyahat etmesini yasakladı ve İran'daki vatandaşlarının da virüsün kuluçka süresi olan 14 günü tamamlamaları halinde ülkeye geri dönmesini kabul ediyor.