Coronavirus salgılınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran’da yapılan son açıklamaya göre yaklaşık 100 kişi daha hayatını kaybetti. Son gelen bilgilere göre 97 kişinin daha virüse yenik düşmesiyle ölü sayısı 611’e yükseldi. Vaka sayısının ise 12 bin 729 olduğu açıklandı.

Günde 6 Bin Kişiye Test Yapılıyor

İran Pasteur Enstitüsü Başkanı Ali Rıza Bigleri yaptığı son dakika açıklamasında İran’a 220 binden fazla coronavirus teşhis kiti bağışlandığını ve bunların 80 bin kadarının kullanıldığını bildirdi. Söz konusu test için ülke genelinde 50 laboratuvarın çalıştığını da sözlerine ekleyen Bigleri, bu laboratuvarlarda günde yaklaşık 6 bin kişiye test yapıldığını ve sonuçların da 48 saat içerisinde açıklandığını söyledi. Laboratuvar sayısını 70’e yükseltmek için ise çalışmaların sürdüğü açıklanırken İran’da 100 kişi daha hayatını kaybetti açıklaması da peşinen geldi.

Virüsün En Küçük Kurbanı 3 yaşında

İstatistikleri göre İran’da hayatını kaybeden coronavirus hastalarının yaş ortalaması 67 iken, hastalığa yakalananların yaş ortalaması 54. Dünya çapında yayılan ve pandemi ilan edilen hastalıktan en çok etkilenenlerin yaşlılar ve bağışıklığı düşük hastalar olduğu bilinmekte iken İran virüse en küçük kurbanı verdi. Coronavirus sebebiyle hayatını kaybeden 3 yaşındaki çocuğun aynı zamanda lösemi hastası olduğu bildirildi. Çin ve İtalya’nın ardından en çok can kaybı veren İran’ın 19 Şubat’ta Kum kentinde hastalığı teşhis edişinin ardından 611 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 4 bin kişinin ise iyileşerek taburcu olduğu bilinmekte.

Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi... Bakan Koca'dan Mansur Yavaş'a sert tepki! SMA testi iddialarına cevap verdi...

Dünya çapında ise son rakamlara göre 145 binden fazla insan virüsü kapmış durumda. İlk günden beri toplamda 5 bin 438 hasta yaşamını yitirirken yapılan son İran’da 100 kişi daha hayatını kaybetti açıklaması ile sayı gittikçe büyümekte. Çin’den gelen son bilgilere göre ise 13 hastanın daha hayatını kaybettiği, vaka sayısının ise 11’e kadar gerilediği öğrenildi. Güney Kore’de ise coronavirusten etkilenen hasta sayısı gün itibarıyla 8 bin 86’yı buldu. Bir günde 250 kayıp veren İtalya’da ise sağlık sistemi yetersiz kalıyor. Doktor ve hemşirelerin yanı sıra cihazlarda da göze çarpan yetersizlik sonucu hastalar yaşa ve aciliyete göre tedaviye alınıyor.