İkinci Corona Virüsü Vakası yetkili merciler tarafından açıklandı. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde corona virüsü nedeniyle karantina altına alınan ve yapılan test sonuçları pozitif çıkan bir hastamız olduğunu fakat panik yapılmasına gerek olmadığı nedeni ise sağlık bakanlığının tüm gerekli çalışmaları ve önlemleri aldığını açıklamasıydı. Bilindiği üzere virüs nedeniyle ölüm oranları olsada ölüm oranlarından daha yüksek kurtulma oranları bulunmakta. Virüs daha çok yaşlı ve bağışıklık sistemi güçlü olmayan hastaları ölüme sürüklemekte. Aynı zaman da corona virüsü bulaşan kişilerin hemen karantina altına alınması hem bulaşmayı hemde daha fazla ölümün önüne geçme tekniklerinden bir tanesidir. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı Sağlık Bakanlığımız ilk hastamızın çevresini de bir süredir izlediklerini ve bunun beklenen ama panik yapılmaması gereken bir durum olduğunu açıkladı.

Hasta İlk Hastanın Yakını

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam saatlerinde kişilerin an be an takip ettiği Twitter hesabından bazı açıklamalarda bulundu. Bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise kişileri panik yapmaya sürüklemeyecek, bilakis panik halinde olan bireylerin motivasyonunu yükseltecek bir açıklama olan, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konulmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz" cümlelerini yayınladı.

BioNTech açıkladı: Üçüncü doz şartı geliyor BioNTech açıkladı: Üçüncü doz şartı geliyor

Böyle Bir Durum Bekliyorduk Dedi

Yapılan açıklamalar tamamen devletin resmi kurumlarından yapılması gerektiğini yine yapılan açıklamalardan dolayı biliyoruz. Kişilerin, kurumların yada firmaların yaptığı açıklamaları kulak ardı ederek sadece devletimizin yapmış olduğu resmi açıklamaları dinlememiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan ikinci corona virüsü vakası hakkında yine Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıklamasına güvenmeliyiz. Ayrıca Bakanımıza bu güne kadar yaptığı profesyonel açıklamalar ve görevini mükemmel bir şekil de idam ettirmeye çalıştığı için kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz.

Hasta ile ilgili yaptığı açıklamalarda “Böyle bir durumun olacağını biliyor ve bu nedenle aileyi ve yakın çevresini izliyorduk.” açıklamaları bakanlığımızın işini ne kadar iyi yaptığını bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor.

Hasta ve Çevresi Yakın İzlemede

Hastanın yakın çevresinden corona virüsüne yakalanan İkinci Corona Virüsü Vakası sahibi kişi de artık müşahede altında ve bakanlığımızın tüm dikkatiyle beraber tedavi altında. Bunun yanı sıra tekrar böyle bir durumun olabileceğini ihtimalini göz önünde bulunduran bakanlığımız ikinci hastamızında çevresini ve ailesini izlemeye aldıklarını halen herşeyin kontrol altında olduğunun tekrar tekrar altını çizmekte.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peki bu süreçte ne yapmak gerekiyor? İkinci Corona Virüsü Vakası gibi bir duruma düşmemek için alınması gereken önlemler nedir? İlk olarak havaalanı, avm, tren ve otobüs terminallerine zorunlu olmadığı sürece gitmemek, gün içerisinde elleri en az yirmi saniye ovuşturma ve köpürtme suretiyle yıkamak, kimse ile samimi hareketlerde bulunmayıp hatta tokalaşma ve sarılma gibi eylemleri yapmamak gerekiyor. Bunun yanı sıra kolonya, dezenfektan gibi ürünleri de kullanarak ekstra bir önlem alabilirsiniz.