Foodwatch, Avrupa'da anne ve babalar tarafından en çok tercih edilen bebekler için üretilen destek sütlerinin sağlığa zararlı olduğunu açıkladı.

Foodwatch tarafından yapılan bebek sütleri üzerine laboratuvar araştırmasında, sütlerin zararlı yağlarla kirlenmiş olduğu ortaya çıktı.

Almanya, Hollanda ve Fransa’da satışa sunulan Nestlé, Danone, Novalac, Neolac, Hero Baby ve Nutrilon gibi markalarda kansere yol açan bileşenlerin olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı uygulanan aşı miktarını açıkladı Sağlık Bakanlığı uygulanan aşı miktarını açıkladı

Foodwatch, şirketlere bu ürünleri piyasadan çekme konusunda uyarıda bulunurken, ailelere de markası açıklanan ürünlerin kullanılmaması gerektiği uyarısını yaptı.

Euronews’te yer alan habere göre Foodwatch araştırmayı kamuoyu ile paylaştı ve "Aromatik mineral yağ bileşenlerinin gıdada yeri yok- bebekler için olan ürünlerde ise kesinlikle yok. Ebeveynler ve bakıcılar, özellikle yeni doğanlar için gıdalarda, ürünlerin sağlığa zararsız olduğundan kesin emin olmalılar" şeklinde uyarıda bulundu.

Danone ise eleştiriler sonrasında yaptığı açıklamada "Yapılan kontrollerin, aromatik mineral yağları izleri olduğuna dair hiçbir kanıt ortaya koymadığını" ifadelerine yer verdi. Danone yetkilileri, aynı zamanda düzenli olarak sıkı denetlemeler yapıldığını da ifade etti.

Foodwatch bu incelemeden sonra ürünlerin kaldırılması için bir imza kampanyası başlattı ve bu kampanyaya destek verenlerin sayısı 20 bini geçti.