Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan geçtiğimiz saatlerde yeni bir Coronavirus açıklamasında bulundu. Sabah saatlerinde ikinci bir Corona virus hastasının daha teşhis edildiğinin açıklanmasından saatler sonra vaka sayısı beşe yükseldi açıklaması geldi. Söz konusu üç hastanın da diğer iki hastanın çevresinden olduğu belirtildi. Beş vakanın da birbirleriyle doğrudan bağlantılı olduğu söylenirken iki hastanın ise solunum problemi yaşadığı açıklandı.

9 Avrupa Ülkesine Daha Seyahat Yasağı Getirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, alınan önlemler kapsamında Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda’ya yapılan seferler yarın sabah 8’den itibaren durdurulacağını açıkladı. Seferlerin 17 Nisan’da tekrar başlaması bekleniyor. İran, İtalya, Güney Kore, Irak ve Çin’in ardından 9 ülkenin daha yasaklanmasıyla 14 ülke seyahatine sınır getirilmiş oldu. Gün itibarıyla ABD’nin yasaklı ülkeler listesinde 54 ülke bulunurken bu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.

Sağlık Bakanlığı uygulanan aşı miktarını açıkladı Sağlık Bakanlığı uygulanan aşı miktarını açıkladı

Açık ve Kapalı Cezaevi Görüşleri 2 Hafta Süreyle Ertelendi

2 hafta boyunca cezaevi görüşlerinin askıya alındığını bildiren Adalet Bakanı Gül, kamu çalışanlarının özel izinlerinin de ertelendiğini açıkladı. Fakat zorunlu ve aciliyeti olan durumlarda görüşmelerin yapılacağı da biliniyor. Ceza infaz kurumundaki tüm personelin ve kuruma girip çıkanların ateşinin ölçülmesi, aciliyeti olmayan duruşma ve adli işlemlerin ertelenmesi, iş yurtları kapsamında dışarıda çalışan hükümlülerin diğer hükümlülerden ayrı tutulması ise Adalet Bakanlığı tarafından alınan diğer önlemlerden. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise toplu taşıma araçlarında alınan hijyen önlemlerinin yanı sıra şehirler arası otobüs firmalarına da gerekli talimatların verildiğini açıkladı. Yüksek hızlı tren hatlarına ilave seferler konulduğunu söyleyen Turhan, ülkeye giriş yapacak Türk ve yabancı gemilerin son 10 liman bilgisinin alınacağını ve İran ile kara yolunun tamamen durdurulduğunu, ticaretin Gürcistan üzerinden devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Fahrettin Koca Halkın Sakin Olmasını İstedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısı beşe yükseldi açıklamasının ardından halkın tedirgin olmamasını rica etti. Alınan önlemlerin yerinde ve pek çok ülkenin ilerisinde olduğunu belirterek bu sürecin hep birlikte kolayca atlatılmasını umduğunu da dile getirdi.