Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, Corona virüsü ile ilgili Türkiyeyi alakadar eden tüm konularla ilgili  halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Yaptıkları güvenlik çalışmaları, halkı paniğe sürükleme için alınan önlemler, corona virüsünün yayılmaması için öngörülen tahminler ve çalışmalar hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi içerisine corona virüsü ile ilgili danışmanlık verecek ekiplerin de  katılacağının bilgisini vermişti. İşte o ekip bu gün itibariyle hizmet vermeye başladı.   

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM)

Sağlık bakanlığına yapılan aramalar, gönderilen mailler ve hastanelerde oluşan bazı panik durumlarını engellemek adına Sağlık Bakanlığımız tüm hızıyla çalışmalar yapmaya ve önlemler almaya devam ediyor. Her ne kadar bakanlığımız tarafından “Paniğe gerek yok. Çok fazla corona vakasına sahip değiliz. Hasta olanlar da tamamen karantina altında ve yakın çevreleri dahil tarafımızdan izleniyor.” gibi açıklamalarda bulunsa da Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Sabimin içerisine Corona hakkında yetkin personel kadrosunun getirilmesi yüreklere su serpti. Corona danışmanlık ekipleri artık daha net ve temiz bilgileri halka ulaştırabilecek. Yetkin danışmanlarla beraber yürütülecek ortak bir çalışma amacı güden bu çalışma halkı en doğru bilgiye ulaştırmak için çaba sarf edecek. 184 numaralı sabim danışma hattı Corona virüsü ile ilgili tedirgin olanların, endişe yaşayanların yada belirti gösterenlerin kolayca arayarak detaylı bilgileri uzman hekimlerden ve danışmanlardan alabilecekleri profesyonel bir Sağlık Bakanlığı projesi.

Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar! Antik Çağ tarifleri... Daha güzel bir cilt için sırlar!

Corona Danışma Hattının İlk Günü

Bilindiği üzre 184 nolu hat Sağlık bakanlığı Bilgi iletişim merkezinin hizmetlerini yürüttüğü bir telefon numarasıydı. Sağlık bakanlığı, Corona virüsü ile ilgili endişelerin ve paniğin artmasından sonra doğru bilgilerin direkt bakanlık tarafından halka verilebilmesi amacı güdülerek hızlı bir aksiyon alınmasına neden oldu. 

Bakan Koca Corona virüsü hakkında “Alo 184” numaralı çağrı merkezinden danışmanlık hizmeti verecek ekibin bugün çalışmaya başladığını kamuoyu ile paylaştı. 

Bilgi Kirliliğine Son

Corona virüsü ortaya çıktığı günden itibaren halk arasında dolaşan asparagas haberlerin tamamı ile önüne geçebilmek adına kurulmuş olan “Alo 184” hattının, corona danışmanı personelleri sizler tarafından aranmaya hazır. 

Artık çevrenizden yada farklı haber kaynaklarından duyduğunuz ve sizi korkutan yanlış bilgiler için, hastalık belirtilerini gösteriyorsanız yada çevrenizde gösteren birileri varsa bununla ilgili ihbarda bulunabilmek adına veya aklınıza takılan herhangi bir soruyu arayıp en yetkili merci olan Sağlık Bakanlığından öğrenmek için “Alo 184” nolu numarayı arayabilirsiniz.