Saadet Partisinde "eskiler" ve "yeniler" arasında ittfak ayrışması yaşandı. 

Ocak ayında sürpriz bir buluşmayla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Genel Başkan Prof. Dr. Temel Karamollaoğlu ve yönetimini devirmek üzere, "büyük kongrenin toplanmasını" da içeren 53 maddelik bir açıklamayla harekete geçti. 

 Asiltürk,  CHP ve İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakı cephesinde bulunan SP'yi AKP ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın yanında konumlandırma hedefine ilişkin mesajlar verdi.

Karamollaoğlu yönetiminin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştiren Asiltürk, "Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri Millî Görüş'e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak" açıklaması yaptı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Asiltürk, Necmettin Erbakan’dan sonra partide görev yapanların yalnızca iktidarı eleştirmekle yetindiğini, böyle olunca da ‘ahlaki ve manevi değerleri savunduğu için Saadet’i destekleyenlerin azaldığını savundu.

Saadet Partisi yöneticisi, geçen seçimdeki işbirliği nedeniyle vekil çıkarılabilecek kadar oy aldıkları illerde vekil çıkaramadıklarını belirtirken, partinin öncelikli hedefinin toplumu ahlaki ve manevi değerlere yönlendirme çalışması olması gerektiğini kaydetti.

“İnşallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hale gelir” diyen Asiltürk, gelecek kongrede Türkiye’nin içinde bulunduğu sosyal ve siyasi şartlara uygun olarak hizmet edecek bir teşkilat oluşturacaklarını aktardı.

Saadet yöneticisi şöyle devam etti: Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Milli Görüşe kazandırmak için benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin.”

Meral Akşener partisinin kurultayında 'seçim' sessizliğini bozdu: CHP'den istediğimiz 15 vekil pişmanlığımdır Meral Akşener partisinin kurultayında 'seçim' sessizliğini bozdu: CHP'den istediğimiz 15 vekil pişmanlığımdır

Bunun üzerine parti sözcüsü Birol Aydın, tüzük gereği partinin nasıl kongre kararı alacağının belli olduğunu belirterek "Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur" açıklaması yaptı.

T24'e bilgi veren Saadet Partili kaynaklara göre, Asiltürk'ün hazırlığından parti yönetiminin de Twitter'daki paylaşımlarını görene kadar haberi olmadı.

Karamollaoğlu'ndan sert yanıt 

Saadet Partisi içindeki çatlak Millet İttifakı'nın geleceği konusunda endişe yaratırken partinin tepesindeki isim Genel Başkan Temel Karamollaoğlu,  Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün kurultay çıkışına yanıt verdi.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu "Ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman girmedim bundan sonra da girmemekte kararlıyım. Onun için o açıklamalar Oğuzhan Bey'i doğrudan doğruya bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz. Yani parti içi meseleleri kamuoyu ile paylaşmak, ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil diye düşünüyorum” dedi.