Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Meclis Binası'nda yaptığı konuşmasına, muzaffer Azerbaycan Milli Meclisi'nin üyelerini, 84 milyon Türk vatandaşı adına selamlayarak başladı.

Can Azerbaycan'da olduğu için bahtiyar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bahtiyarım çünkü Karabağ'ı azat etmiş kardeş Azerbaycan'ın Milli Meclisi'nde sizlerle beraberim. Bahtiyarım, çünkü bağımsızlığının 30. yılına ulaşan Azerbaycan'dayım." diye konuştu.

Karabağ'ın azat edilmesinin Azerbaycan'ın bağımsız geçen 30 yılının en önemli hadisesi olduğunu dile getiren Erdoğan, bu zaferle Kafkaslar'da kanayan bir yaranın kapandığını, bölgede kalıcı barış ve huzur için büyük bir fırsatın doğduğunu söyledi.

"BÜTÜN DÜNYA BİLSİN Kİ..."

Gazeteci Merdan Yanardağ terör örgütü lideri Öcalan'la ilgili sözleri sebebiyle tutuklandı! Gazeteci Merdan Yanardağ terör örgütü lideri Öcalan'la ilgili sözleri sebebiyle tutuklandı!

Bölgenin topyekun kalkınması, refahın artması, huzurun kökleşmesi için üzerlerine düşenleri yapmaya tüm samimiyetleriyle hazır olduklarını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçtiğimiz 30 yılda Karabağ'da yaşanan kriz döneminde kimlerin eline ne geçtiği, kimlerin bu işten kazançlı çıktığı, kimlerin de kaybettiği gayet iyi biliniyor. Canı yananlar, kanı dökülenler, acı çekenler, maddi ve manevi olarak kaybedenler sadece Karabağ'da yaşayan insanlardır. Kolay değil 30 yıl. Benim Azeri kardeşlerim 30 yıl kendi meskenlerinden ne yazık ki kaçkın hale geldiler ve oralar işgal halindeydi. 30 yılın sonunda hamdolsun tekrar işgal altında olan bu topraklar sahiplerine kavuştu. Karabağ'da 30 yıldır süren ihtilafın çözümsüz kalmasına seyirci olanlar, daha doğrusu krizin sürmesi yönünde gayret gösterenler ise hep kazanan tarafta olmuşlardır. Kalıcı barışa giden yolun, bölgedeki tüm halkların ve devletlerin karşılıklı güven temelinde geliştirecekleri iş birliklerinden geçtiğine inanıyoruz. Büyük bir liderlik göstererek Karabağ Zaferi'ni ve barışı Azerbaycan'a kazandıran Azerbaycan ordularının ali başkomutanı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı hürmetli kardeşim İlham Aliyev'i bir kez daha tebrik ediyorum."