Erken seçim tartışmaları ivme kazandı. Muhalefet cephesi bastırıyor. Cumhur İttifakı ise 2023'ü işaret ediyor. 

Uzun süredir ittifaklar meselesi de siyasetin temel tartışmalarından biri... İttifakların parçalanacağı ya da üçüncü bir ittifak çıkacağı da iddialar arasında. 

Üçüncü ittifak mümkün mü? 

DEVA ve Gelecek Partisi birleşir mi? 

15 yaşında çocukların evliliğini savunmuştu... Fatih Erbakan'ın o sözleri yeniden gündem oldu! 15 yaşında çocukların evliliğini savunmuştu... Fatih Erbakan'ın o sözleri yeniden gündem oldu!

Saadet Parti'nin geleceği ne olacak? 

Gazateci Zafer Şahin Milliyet'teki köşesinde Ankara kulislerinde konuşulanları kaleme aldı, "Bir türlü beklenen sıçramayı yapamayan Babacan ve Davutoğlu’nun partilerinin yeni bir sinerji yaratmak için “Deva Gelecek” adıyla birleşeceği, liderin Babacan olacağı, hatta tüzük çalışmalarına bile başlandığı, seçim barajının yüzde 5’e çekilmesi durumunda bu ittifaka Saadet Partisi’nin de katılacağı iddia ediliyor" dedi. 

Abdulkadir Selvi, gazeteci Zafer Şahin’in iddiasını çok olası görmese de gerçekleşmesi durumda oluşabilecek senaryoları yazdı, Selvi,  "Bunun ikinci bir aşaması daha var. O da birleştirilen Deva ve Gelecek Partisi ile Saadet Partisi’nin üçlü ittifak yapacağı…” ifadesini kullandı.

Yazının ilgili bölümü şöyle: 

Zor görünüyor ama eğer birleşmeyi başarırlarsa önerim başa Abdullah Gül’ü geçirmeleri. Böylece Erdoğan’ı sırtından hançerleyen Troyka’nın toplumdaki karşılığını görmüş oluruz. Hem de onlar AK Parti’yi kurduğu günden bu yana her seçimi kazanıp, iktidardan iktidara koşan Erdoğan’ın büyüklüğünü anlamış olurlar.”

"ÜÇÜNCÜ İTTİFAK'IN AYAK SESLERİ..."

Temel Karamollaoğlu, CHP ile ittifak yapmaktan dolayı Saadet Partisi’nde koltuğunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Karamollaoğlu cephesinde bir formülden söz ediliyor. Buna 1991 modeli deniliyor.

Refah Partisi, IDP ve MÇP’nin yaptığı ittifaktan söz ediyorum. Erbakan, Türkeş ve Aykut Edibali ‘Kutsal İttifak’la yüzde 10 barajını aşıp Meclis’e girmişlerdi. Seçim barajının yüzde 5’e düşecek olması bunları heyecanlandırdı

CHP ile ittifak yapmak, HDP ile yan yana durmak gibi damgalardan kurtulmak için Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi’nin üçlü ittifakı konuşuluyor. Geçmişteki kutsal ittifaka benzer. Bunun tabanda bir sinerji meydana getireceği yayılıyor. Olur mu bilmem. Temel Karamollaoğlu ve Davutoğlu ister. Ama Abdullah Gül, CHP’siz ve HDP’siz bir ittifaka yeşil ışık yakar mı, ondan emin değilim. Dikkat ederseniz Abdullah Gül dedim, Ali Babacan demedim.”

“Abdullah Gül ve ekibi, AK Parti’de en önemli koltuklarda oturdular ama Gezi süreciyle başlayan Erdoğan’ı tasfiye operasyonlarına sempati ile yaklaştılar, destek verdiler.

Gezi’de Gezicilerin, 17-25 Aralık’ta FETÖ’cülerin yanında yer aldılar.

Erdoğan, muhtıralara, Cumhuriyet mitinglerine, 367 kararına rağmen Abdullah Gül’ün arkasında dururken, Abdullah Gül her defasında Erdoğan’ı tasfiye planlarına destek verdi.

En sonunda da Erdoğan’a karşı aday olmak için muhalefetle işbirliği yaptı. Ali Babacan’la süre sınırlaması konulmayan bir TV programı yapılsa da başka hangi operasyonlarda gizli muhalif olduklarını öğrensek.”