CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Belediye Başkanları Çalıştayı kapsamında gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşmada, Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte istedikleri oy oranlarına ulaşamadıklarını, sıklıkla ziyaretler gerçekleştirerek, sorunları aşacaklarını söyledi.

Bakanı Ruhsar Pekcan ile ilgili iddialara ilişkin, "Kendisi görevinden ayrıldı ama hiçbir işlem yapılmadı. 'Yapanın yaptığı yanına kar kalır' mantığı burada da geçerli oldu. Normalde olması gereken, eğer bir bakan yönettiği bakanlığa yakınları dolayısıyla mal satıyorsa her şeyden önce bu ayıp ama siz ayıbı görmüyorsunuz, çalana hesap sormuyorsunuz? Çaldığıyla kalıyor. Sonra hep beraber diyoruz ki ne olacak bu memleketin hali? Memleketin hali böyle gitmez." değerlendirmesinde bulundu.

Çok sayıda Suriyelinin yaşadığı Gaziantep'te bazı sorunlar yaşandığının belirtilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin, ülkelerinde barış ortamının sağlanarak vatanlarına dönmeleri gerektiğini belirterek, bu noktada Avrupa Birliğinin harekete geçmesinin önemini vurguladı.

ERKEN SEÇİM VE ADAYLIK

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz bir ittifakın içerisindeyiz. Bizim ittifakımızın adı Millet İttifakı. Bizde demokratik kurallar geçerli. Demokratik kurallar neyi öngörüyorsa o çerçevede hareket ediyoruz. Eğer cumhurbaşkanlığı konusu gündeme gelirse oturur ittifak bileşenleri liderleri olarak konuşuruz, kararımızı veririz. Eminim o kurallara da bütün arkadaşlarımız uyar" dedi.

Erken seçimle ilgili soruları da cevaplayan Kılıçdaroğlu, var olan iktidarın sorun çözme kapasitesini kaybettiğini ve yeni sorunlar yarattığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Erken seçimi daha çok biz iktidara gelmek için değil bu millet, beladan kurtulsun diye istiyoruz. Vatandaş perişan oldu. Dün Gaziantep'i gezdim. Var olan iktidar sorun çözme kapasitesini kaybetmiş bir iktidardır. Sorun çözme kapasitesini kaybetmenin ötesinde yeni sorunlar yaratan bir iktidardır. Açık ve net söylemek gerekirse milletin başına bela olan bir iktidar var. Bunun değişmesi lazım" diye konuştu.

HDP MİLLET İTTİFAKI'NA MI KATILACAK?

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "HDP'li yöneticilerle görüştüğümüzde ittifaka hazır olduklarını söylüyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

 Benim bildiğim Genel Başkan Mithat Bey açıklama yaptı. 'Biz ittifak içerisinde değiliz, ittifak da yapmayacağız' diye... Yaparlar, yapmazlar böyle düşünceleri var mı ben müneccim değilim. Onların yaptığı açıklama gayet açık, net. Bizim ittifakımız da belli. Kimlerle ittifak yaptığımız da belli. Yerel seçimlerde de diğer seçimlerle de oy birliğiyle kamuoyuna açıkladık. İttifak olmak zorundadır. İkili bir ittifak var Türkiye'de. Bir devleti soyulacak organ olarak görenlerin, Türkiye'nin itibarını yerle bir edenlerin ittifakı. Artı kendi topraklarından bayrağı indirip Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıranların ittifakı. Öbür ittifak da gerçek anlamda milliyetçilerin, yurtseverlerin demokrasiden yana olanların ittifakı. Biz ikincisinde yerimizi aldık."

'KİMSE KANAL İSTANBUL İHALESİNE GİRMESİN'

Kanal İstanbul ihalesine kimsenin girmemesini de isteyen Kılıçdaroğlu, "Buradan yeniden çağrı yapıyorum. Hiç kimse Kanal İstanbul ihalesine girmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti talan edilecek bir ülke değildir. 83 milyon kişi bir avuç haramzadeye hizmet edilecek konuma getirilemez. Diyorlarsa ki biz gireceğiz, Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda onlarla ilişkiyi keseceğiz. Ülkesi ile de ilişki keseceğiz. Kardeşim siz bizim devleti soyuyorsunuz. Ben soyguna göz mü yumacağım? Birileri gelecek devlet soyacak, iktidar değişti biz de o soyguna devam edeceğiz. Olmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle saçma şey olmaz. Hangi hukuk bunu kabul eder? Uluslararası hukuk. Açın uluslararası hukuku yolsuzluğu koruyan bir uluslararası hukuk var mı? Bir devleti soyan uluslararası hukukun öngördüğü bir kural var mı? Bunların hiçbirisi yok. Biz haklıyız" ifadelerini kullandı 

Meral Akşener partisinin kurultayında 'seçim' sessizliğini bozdu: CHP'den istediğimiz 15 vekil pişmanlığımdır Meral Akşener partisinin kurultayında 'seçim' sessizliğini bozdu: CHP'den istediğimiz 15 vekil pişmanlığımdır

.