14 Mayıs günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yeterli sayıda oy alamamasının ardından seçim ikinci tura kalarak 28 Mayıs'ta tekrar yapılacağı duyurulmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Gündemi sarsan gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Sevgili Gençler, İlk tur bitti. En büyük gerçek şu ki, sandıktan değişim mesajı çıkmıştır. Değişim isteyenler artık bu ülkede istemeyenlerden daha fazla. Ancak şurası da net, bu kadar ceberut bir iktidardan kurtulmak için çok daha fazla mücadele etmesi gereken taraf da biziz" şeklinde bir paylaşım yapmasıyla gündem oldu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından Oğuzhan Uğur, kendisine şu sözlerle seslendi: 

Oğuzhan Uğur'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı: Gerçek sorular duymak, ve hatta belki de gençlerden fikir almak için…

"Kemal bey, gençler sizi Mevzular Açık Mikrofona bekliyor. Uzun zamandır bekliyorlar, fakat seçimin ikinci tura kalmasıyla bu beklenti telefonlarımızı kilitleyecek boyuta ulaştı. Seçim gecesi yaşandığı söylenen veri krizini, anketleri sormak, ikinci tur için yapılacak net söylemleri duymak istiyorlar. Bu sebeple sizi tekrar davet ediyoruz. Kimileri programımıza katılan gençleri “Babala kitlesi” diye başlıklandırıp, liderlerinin yanlış cevaplarını ya da kötü performanslarını örtmeye çalışsa da, Mevzular Açık Mikrofon bugüne kadar memleketin her köşesinden birçok farklı partiye gönül vermiş, cebine para sokuşturulmamış, eline soru verilmemiş başlığını kendi koymuş 7200 genç ağırladı. Gördüğünüz yüzler, duyduğunuz sorular, birilerinin değil, memleketimizin gençlerine aitti. Gerçek sorular duymak, ve hatta belki de gençlerden fikir almak için… Buyurmaz mısınız?"