İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda Bayrampaşa Halk Pazarı'nı ziyaret ederken esnaf Mehmet Özdemir, kendisine terör örgütü eleştirisinde bulunmuştu.

"O zavallıyı dava edeceğim" demişti... İmamoğlu'nun pazarda tartıştığı esnaf hızlı davrandı!

İddiaya göre bunun üzerine İmamoğlu, Özdemir'in yanına gelerek "Sen terbiyesiz birisin, ahlaksızsın birisin" demişti. Daha sonra tekrar konu hakkında konuşan İmamoğlu "Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Ben ona 'Ahlaksız, terbiyesiz' demiştim. Daha ne diyeyim? Tabii ki ahlaksız, terbiyesiz. Sen kim oluyorsun da bana terörist muamelesi yapacaksın! O zavallıyı dava edeceğim ama benim esas hesabım ona onu dedirtenlerle" ifadelerini kullandı. Gelişmeler üzerine esnaf Özdemir, avukatları aracılığıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hakaret davası açtı.

Müvekkilinin haklarını sonuna kadar koruyacaklarını ifade eden Avukat Yunus Kurt, "Bilindiği gibi müvekkilimize pazar yerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın bir takım hakaretleri olmuştu. Bununla ilgili gerekli mercilere şikayette bulunduk. Yasal süreci takip ediyoruz şikayetimizin arkasındayız. Hakaret davasının akabinde maddi ve manevi tazminat davası da açmayı düşünüyoruz. Tabi bu süreçte yargı kararını verecek" diye konuştu.