EKONOMİ

Merkez Bankası: Enflasyonda iyileşme devam ediyor

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyelerine sunum yaptı, enflasyonda iyileşme olduğunu söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyelerine sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, enflasyon görünümünde iyileşmenin sürdüğünü belirtti.

Uysal, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2. çeyrekte ılımlı şekilde devam etttiğini ifade ederek, net ihracatta dönemlik büyümenin sürükleyicisi olduğunu açıkladı. Ekonomideki toparlanmanın 3. çeyrekte sürdüğünü kaydeden Uysal, sektörel yayılımda da bir miktar iyileşme olduğunu ifade etti.

"ARZ YÖNLÜ FAKTÖRLER ENFLASYONA OLUMLU ETKİ EDİYOR"

Enflasyon görünümündeki iyileşmenin devam ettiğini aktaran Merkez Bankası Başkanı, iç talep gelişmeleri ve parasal sıkılaştırmanın etkilerinin enflasyonda düşüş sağladığını söyledi. Arz yönlü faktörler ve ithalat fiyatlarının enflasyona olumlu etki söyleyen Uysal; "Enflasyonu düşürmeye odaklı, sıkı bir politika duruşu ve güçlü politika koordinasyonu ile enflasyonun kademeli olarak hedeflere yakınsayacağı öngörülmektedir." şeklinde konuştu.

Para politikasındaki temkinli duruş ile, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu biçimde gerçekleşmesinin sağlanacağını savunan Uysal, "Parasal sıkılığın düzeyi ana eğilime dair göstergeler dikkate alınarak enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirlenecektir." dedi.