Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılıklarına, Oğuzhan Özbaş ve Murat Çetinkaya atama kararını imzaladı.

Resmi Gazete'de yayınlanan karar, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddelerine göre alındı.

Merkez Bankası, atamaların ardından Murat Çetinkaya ve Oğuzhan Özbaş'ın öz geçmişlerinin de içinde bulunduğu bir açıklama yaptı.

Murat Çetinkaya kimdir?

TED Ankara Koleji'nden 1988 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliğinden 1992 yılında da mezun olan Çetinkaya, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü-Bankacılık anabilim dalında yüksek lisans yaptı.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Fon Yönetimi Müdürlüğünde mesleğe atılan Çetinkaya, Tekstilbank ve Diler Yatırım Bankası hazine bölümlerinde görev yaptı. 2010-2017 yılları arasında Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Halk Portföy Yönetimi AŞ kurucu Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yürüten Çetinkaya, 2017 yılının haziran ayında İstanbul Grubuna geçerek Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini icra etti. Çetinkaya, Borsa İstanbul'daçalıştığı dönemde, Türk Lirası finansal mimari ve pay piyasası pazar yapılanması üzerine çalıştı.

Dr. Oğuzhan Özbaş kimdir?

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1993 yılında mezun olan Özbaş, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Endüstriyel Yönetim Yüksek Lisans programını 1995 yılında birincilikle bitirdi. Ford Motor Company'nin hazine bölümünde iş hayatına atılan Özbaş, 1998-2002 yılları arasında Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Finansal Ekonomi üzerine doktora yaptı. 2012'de Araştırmacı öğretim üyesi olarak Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne (University of Southern California) katılan Özbaş; lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde dersler verdi. Özbaş; kurumsal finans, reel yatırım, kaynak dağılımı ve aktarımı, sermaye piyasası düzenlemesi ve iktisadi organizasyon teorisi alanlarında bilimsel araştırmalar gerçekleştirdi.