Ünlü televizyoncu Can Tanrıyar, 26 Nisan Çarşamba günü İstanbul Emniyeti Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tanrıyar'ın Youtube'da siyasi içerikli videolar paylaşan Muhammed Yakut'a bilgi, belge ve fotoğraf gibi aktarımda bulunduğu tespit edilmişti.


Ayrıca Can Tanrıyar ve Muhammed Yakut'un video paylaşım süreçlerinde beraber hareket ettiklerine yönelik tespitlerde yapılmıştı. Medya patronu Tanrıyar ve Yakut'un fikir ve eylem birliği içerisinde müşteki bir başka şahsa yönelik “nitelikli yağmaya teşebbüs” eyleminde bulunduğuna yönelik tespitler kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.


Can Tanrıyar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüpheli, savcılıkta verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

'Serdar Akinan' iddiası
Gazeteci Serdar Akinan, 14 farklı suçtan sabıka kaydı ortaya çıkan ve Youtube’da çektiği videolarla bir anda gündeme gelen Muhammed Yakut’un arkasında Can Tanrıyar'ın olduğunu iddia etmişti. Akinan, Yakut'un iddialarıyla ilgili videosuna yanıt verirken, Can Tanrıyar'ın kendisini tehdit ettiğini ileri sürmüştü.