Kısa bir süre önce yapılan açıklamalara göre corona virüsü hakkında koruyucu bir önlem olan maske, kolonya, eldiven, mendil gibi ürünleri stok yapan veya fahiş fiyatlara satmaya çalışan tüm tüccarlara idari yaptırım uygulanacaktır. Masak tarafından yapılan açıklamalara göre cezaların bedeli 100 bin TL ve tekrarı halinde çarpı 10 katı olacak şekil de belirlenmiştir. Fakat devletimiz bu konuda daha hızlı ve profesyonel çözümler üretebilmek adına vatandaşlarında desteğini istiyor.

Ülkenin Ticari Güvenilirliği İçin

Ülkemizin küresel çevrede ticari güvenilirliğinin azalmaması aynı zaman da vatandaşlarımızın maddi zorluklar yaşamadan güvenlik önlemlerini alabilmesi açısından Masak ile vatandaşların ortak çalışması gerekmektedir. Telefonunuza indireceğiniz uygulama sayesinde fahiş fiyat politikası uygulayan yada stokçuluk yaptığını iddia ettiğiniz tüm iş ve iş yerlerini uygulama üzerinden kolayca şikayet edebilir ve devletin bu ticari uygulamaları uygulayanlara ceza vermesine yardımcı olabilirsiniz.

Uygulamanın Kullanımı Çok Kolay

Teknolojiden hiç anlamayan bir insanın dahi kolayca kullanabileceği bir uygulama tasarlayan Ticaret Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamalara göre özellikle fahiş fiyat artışını gerçekleştiren tüm firmaları bildirim uygulamasından anlık olarak şikayet edebileceklerini belirtti. Sizlerde çevrenizde bu iş ve işletmelerden rahatsız oluyorsanız yada sadece görüyorsanız hemen bu uygulamayı appstore veya playstoredan indirerek kolay kullanım ekranını kullanarak hızlıca şikayet edebilirsiniz. Böylece hem vatani bir görevi gerçekleştirmiş olur hem de bu tür fırsatçıların ve stokçuların daha fazla çoğalmasının önüne geçmiş olursunuz

Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü... Bilim kurgu gerçek mi oluyor? ABD'de akıl almaz olay! Yapay zeka kendi komutanını öldürdü...

Uygulamanın Adı Hfa-Bildirimi

Uygulamanın adını mobil marketlere yazdığınız da ve indirdiğiniz de karşınıza aşağıda ki gibi bir giriş ekranı çıkacak ve sırasıyla işlemleri uyguladığınız da şikayet etmek istediğiniz firmaları yazabilirsiniz.