NFT’ye dönüştürülerek satılan sanat eserlerinde son dönemde ciddi bir artış yaşanıyor. 

'Bana Unutmayın ki Hiçbir Şey Olmaz' Sözünü Açık Artırmaya Çıkardı

JPEG resimlerden şarkılara varana kadar birçok eser, NFT’ye dönüştürülerek dijital ortamlardan satışa sunulmaya başlanmıştı.

Son dönemin trendine ayak uyduran isimlerden birisi de ünlü şarkıcı Gülben Ergen oldu.

Canlı yayında Kılıçdaroğlu ve İsmail Saymaz arasında gergin anlar! Canlı yayında Kılıçdaroğlu ve İsmail Saymaz arasında gergin anlar!

'Bana Unutmayın ki Hiçbir Şey Olmaz' Sözünü Açık Artırmaya Çıkardı

Ünlü şarkıcı, yıllar önce söylediği ve hafızalara kazınan “Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz” sözünün NFT’ye dönüştürüldüğünü ve açık artırmaya sunulduğunu açıkladı.

TWİTTER'DAN DUYURDU

48 yaşındaki şarkıcı Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Magazin dünyasından çıkıp internette klasikleşen, defalarca tekrarlanıp bir "meme" haline gelen "Bana, unutmayın ki hiç bir şey olmaz" lafı dijital dünyada yaşamına devam etmek için bugün NFT’ye dönüşüyor. NFT serimizin ilk versiyonu Rarible üzerinden açık arttırmaya sunuldu.”

GELİRİ BAĞIŞLAYACAK

Ünlü şarkıcının NFT’ye dönüştürülen bu sözünün satışından elde edilecek gelirin başkanlığını yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne bağışlanacağı öğrenildi.


NFT NEDİR?
NFT, yani “Non-Fungible Token”, içerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran “benzersiz dijital varlık” olarak tanımlanıyor. Temelleri 2017’de Ethereum’da atılan NFT’ler 2021’de kripto para dünyasının en popüler konularından biri haline geldi. Bugün NFT’ler yaygın olarak dijital sanat eserleri için kullanılırken, interaktif oyun öğeleri ve spor koleksiyon kartları gibi farklı kullanım alanı da bulunuyor.