İstanbul'un Bağcılar ilçesinde su satan çocukla ilgili bir video ocak ayında sosyal medyada hızla yayılmıştı. 

Sosyal deney adı altında paylaşılan videoda su sattığı görülen 8 yaşındaki M.B.C. yanına gelerek ‘Açım’ diyen kişiye 10 lira veriyordu.

Youtuber Fariz'e ait olan videonun daha sonra kurgu olduğu ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin başlatılan soruşturmada Yotuber Fariz önce gözlaltına alınmış, daha sonra da adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. 

o günden Tık almak uğruna ufacık çocuğu kullanan Azerbaycan asıllı 21 yaşındaki "Fariz Bakhshaliyev kim" sorusu araştırıldı. 

Youtuber Fariz'in gündeme gelen videosu ilk vukuatı değil. Daha önce de pek kez benzer çalışmalar yapmış binlerce izleyici ile buluşmasına rağmen pek çok kesimin de tepkisini çekmişti.


Ve bugün....  Su ve mendil satan çocuğu kullanarak duygu sömürüsü yoluyla izlenme rekorları kıran 21 yaşındaki Youtuber'ın  "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapsi istendi.

Mahkeme heyeti, Fariz Bakhshaliyev’in savunması alınması ve savunması alındıktan sonra serbest bırakılması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar verdi

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Fariz Bakhshalıyev, 10 yıldır Türkiye'de ikamet ettiği, sosyal medya üzerinde çeşitli videolar üretip yayınlamak suretiyle kazanç elde ettiği ve toplumun ilgisini çekecek videolar çekerek YouTube kanalından yayınladığı anlatıldı.

TOPLUMSAL İNFİAL OLUŞTURMAK KASTI

Fariz Bakhshalıyev'in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu işlediği ayrıca çekilen videonun youtube kanalında yayınlanmasıyla basın ve yayın yolunun kullanılması nedeniyle işlendiği suçta nitelikli hal unsurunun gerçekleştiği, toplumun bir kesimini aşağılamak, toplumsal infial oluşturmak kastıyla eylemin gerçekleştirdiğine yer verildi.

1,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Dosya kapsamında bulunan CD görüntüleri incelendiğinde Fariz'in çektiği videonun alt kısmına "işte ekmek almak için, su almak için falan" gibi aşağılayıcı söylemlerde bulunduğunun anlaşıldığı, şüphelinin üzerine atılı eylemin şüpheli Fariz tarafından işlendiği değerlendirilmekte denildi.

Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu! Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu!

Fariz Bakhshalıyev'in 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 9 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis ile cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

YAKALAMA KARARI

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen müştekilerin zorla getirilmesine, yargılamadan kaçtığı anlaşılan sanık Fariz Bakhshaliyev'in savunması alınması ve savunması alındıktan sonra serbest bırakılması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.