14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinde adayların yeterli oyu alamaması sebebiyle seçim ikinci tura kalmıştı. Seçimin ilk turunda Erdoğan yüzde 49.52 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.88'de kaldı. Yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan'ı destekledi. İlk tur öncesi yarıştan çekilen Muharrem İnce ise tarafsız kaldı. 

Kılıçdaroğlu seçimden önce gelen "Kaybederseniz bırakacak mısınız?" sorusuna bakın ne cevap vermiş

Erdoğan, yüzde 52.14 ile yeniden seçilirken Kılıçdaroğlu, ilk tura göre oy oranını yüzde 47.86'ya çıkarmasına karşın kaybetti. 

Seçime saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan Babacan ve Davutoğlu'nu hedef aldı: Gramajlarını biliyordum Seçime saatler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan Babacan ve Davutoğlu'nu hedef aldı: Gramajlarını biliyordum

Kılıçdaroğlu seçimden önce gelen "Kaybederseniz bırakacak mısınız?" sorusuna bakın ne cevap vermiş

Kaybedilen seçim sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifagündeme geldi. Siyaset kulisleri bu iddialarla çalkalanırken, CHP liderine yakın zamanda katıldığı bir programda "Seçimi kaybederseniz bırakır mısınız?" sorusu yöneltilmişti. Kılıçdaroğlu ise bu soruya "Hiç endişe etmeyin, ikinci turda kazanacağız" yanıtını vermişti.