Süper Lig'in 3. haftasında Kayserispor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Sezona kötü başlayan son şampiyon Galatasaray, ligin ilk haftasında deplasmanda Denizlispor'a 2-0 yenilirken, ikinci haftada ise sahasında Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray'ın renktaş rakibi Kayserispor da ilk iki haftada 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile evinde Aslan'ın karşısına çıkacak.

Kayserispor Galatasaray maçı saat kaçta? Hangi kanalda yayınlanacak? Kayserispor Galatasaray maçına ilk 11'de kimler çıkacak?

KAYSERİSPOR GALATASARAY SAAT KAÇTA? HANGİ KANALDA?

Kayserispor Galatasaray maçı Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda saat 20.30'da başlayacak. Yayıncı kuruluş Bein Sports 1'den yayınlanacak mücadeleyi Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

KAYSERİSPOR GALATASARAY MUHTEMEL 11

Kayserispor'un maça şu 11'le çıkması bekleniyor:

Lung
Lopes
Poulain
Abdennour
Yasir
Djedje
Rienstra
Umut
Mensah
Henrique
Adebayor

Galatasaray'ın maça şu 11'le çıkması bekleniyor:

Muslera
Mariano
Luyindama
Marcao
Nagatomo
Donk
Nzonzi
Feghouli
Belhanda
Babel
Diagne

MARCAO OYNAYACAK MI?

Kayserispor'da Şamil Cinaz, Hasan Hüseyin Acar, Artem Kravets, Eray İşcan, Alpay Çelebi sakatlıkları sebebiyle, Levent Gülen ise kart cezası sebebiyle karşılaşmada yer alamayacak.

Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı olan Jean Michael Seri, Kayserispor maçında forma giyemeyecek. Sarı kırmızılı takımda kırmızı kart cezası biten Marcao ise görev verilmesi durumunda sahadaki yerini alacak.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

-İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda İstanbul'un sarı-kırmızılı ekibinin, Kayserili renktaşına karşı galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 46 müsabakada Galatasaray 29, Kayserispor sadece 3 galibiyet aldı, 14 maç da berabere sonuçlandı.

-Rekabetteki son 4 maçtan galip ayrılan Galatasaray'ın toplam 101 golüne, Kayserispor 34 golle yanıt verebildi.

-Geçen sezonki maçları Galatasaray, Kayseri'de 3-0, İstanbul'da da 3-1'lik skorlarla kazandı.

KAYSERİ'DE OYNANAN MAÇLARA DAİR NOTLAR

-Galatasaray, genelde büyük üstünlük kurduğu Kayserispor'u deplasmanda ise 23 lig maçında 10 kez yendi.

-Kayseri'deki sadece bir maçı ev sahibi ekip kazanırken, 12 müsabakada taraflar eşitliği bozamadı. Kayserispor evinde 18, Galatasaray ise deplasmanda 34 gol attı.

-Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı 22 müsabakadan 10'unu yitirdi, 12'sinde berabere kaldı.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

-Galatasaray, Kayserispor karşısında ligde en farklı skorlu galibiyetini 2015-2016 sezonunda İstanbul'da 6-0'lık sonuçla aldı.

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."

-Kayserispor ise Galatasaray karşısında ligdeki 3 galibiyetini 2-0, 1-0 ve 2-1'lik sonuçlarla elde etti.

-Öte yandan iki takım arasında en gollü lig maçı 1985-1986 sezonunda oynandı. İstanbul'daki maçı 5-2 Galatasaray kazandı. Toplam 7 gol, rekabetteki 46 maç içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.