İstanbul Modern 4 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak

Müzeden yapılan açıklamaya göre, açılış töreni ileri bir tarihte gerçekleştirilecek müzenin yeni binası, dünyadaki simge kültür sanat kurumları ve müzelerin mimarisinde imzası olan Renzo Piano'nun kurucusu olduğu Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlandı.

İstanbul Modern yeni binasına geçiyor2

Renzo Piano'nun Türkiye'deki ilk projesi olan yeni bina, İstanbul'a nitelikli mekan kazandırma amacıyla ziyaretçi odaklı olarak planlandı.

Müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ve ana sponsoru Doğuş Grubu-Bilgili Holding'in ortak katkısıyla inşa edilen bina, 10 bin 500 metrekarelik kullanım alanıyla sergi ve programlara ev sahipliği yapacak.

Bina inşa edilirken, boğazın ışık yansımalarıyla pırıldayan sularından ilham alındı. Müze 3 boyutlu biçimlendirilmiş alüminyum panellerle kaplı cephesiyle günün her saatinde değişen güneş ışığı ve sudan gelen yansımalarla ışık ve gölge oyunları oluşturuyor.

Ankara'nın estetik harikası Creating Aesthetics, yeni yerinde kapılarını açtı! Ankara'nın estetik harikası Creating Aesthetics, yeni yerinde kapılarını açtı!

İstanbul Modern yeni binasına geçiyor3İstanbul Modern yeni binasına geçiyor1