Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılıp küresel bir sorun haline gelen koronavirüsün ilacını bulduklarını açıklayan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, “Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz” dedi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Cihanpur, koronavirüsüne karşı ürettikleri ilaçtan tedavilerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

24 saat içinde etkisini gösterdi

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüsüne yakalananlar için kullanılan ve bağışıklık sistemini güçlendiren Actemra ilacının bazı şehirlerde hastaları iyileştirdiğini belirterek, “İlaç 24 saat içerisinde etkisini gösterdi. Ancak kesin bir şey söylemek için henüz erken” dedi. ilacın enjekte edildiği bir hastanın akciğerinde iyileşme gözlemlendiğini, ancak hastanın henüz taburcu edilemediğini de sözlerine ilave etti.

Kullanılan ilacın ilk 24 saat içerisinde etkisini göstermeye başladığını söyleyen Cihanpur, ilacın etkilerine yönelik uzmanların incelemelerinin devam edeceğini vurgulayarak “Alacağımız olumlu neticeler kesinleşirse ilacı piyasaya süreceğiz.” şeklinde konuştu.

3 hafta sonra piyasaya girebilir

Tamamen yerli imkanlarla ilacın üretildiğini iddia eden Sözcü Cihanpur, ilacın piyasaya sürülmesinin 3 haftayı bulacağını söyledi.

Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor? Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta neler oluyor?

Worldometers sayfasından alınan verilere göre İran’da şu ana kadar 9000 vaka görüldü. Bunlardan, 2959 vaka iyileşti, 354’ü ise ölümle sonuçlandı. 5687 vaka ise aktif olup ciddiliğini koruyor.

İran'da Kovid-19 teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de iyileşerek taburcu edilmişti.