Pandemi koşullarında film yapmanın ve finansör bulmanın iyice zorlaştığı bugünlerde, Andu Radu tarafından kurulan Bükreş'teki post prodüksiyon stüdyosu Abator, renk düzenlemesi ve online işlemler için, İlke Yeşilay’ın yönettiği Ebedi Uykusuz adlı filme sponsor oldu.

İlke Yeşilay'ın Ebedi Uykusuz filmine Romanya’dan destek

Ancak Covid-19 aşısına erişimde yaşanan sorunlar nedeniyle yönetmen İlke Yeşilay'ın Romanya’ya gitmesi mümkün olmadığından, renk düzenleme işlemleri uzaktan, internet erişimiyle yürütülmeye başlandı.

Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi! Sigara ve alkolden alınan ÖTV miktarı yükseldi!

Daha önce Köprüde Buluşmalar, Selanik Film Festivali gibi platformlarda senaryo desteği kazanan ve Torino Film Lab’de geliştirilen film, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünce desteklendi ve ana yapımcılığını Zafer Yeşilay’a ait Greenmoon film üstlendi.

KADROSUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Oyuncu kadrosunda duayen tiyatrocular Lila Gürmen ve Ali İpin olmak üzere, son yıllarda Devlet Tiyatroları'nın sergilediği oyunlardaki performansı ile dikkat çeken Can Şıkyıldız ve henüz konservatuvar eğitimlerine devam eden genç oyuncular İlke Yeşilay'a eşlik ediyor. 

İlke Yeşilay'ın Ebedi Uykusuz filmine Romanya’dan destek

EBEDİ UYKUSUZ NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

Türk sinemasında eşine rastlanmayan konusu ve özgün stiliyle, öte dünya ve deliliğe dair bir aile draması anlatan film önümüzdeki aylarda festivallerde izleyiciyle buluşacak.

İlke Yeşilay'ın Ebedi Uykusuz filmine Romanya’dan destek