Türkiye, Pazar günü sandığa gitti…

Nefes nefese geçen seçimin resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan daha fazla oy alarak yarışı önde bitirdi. Ama bu şimdilik yeterli görünmüyor.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,36, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,99 oy alınca olası ikinci tur hesapları başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimine göre ikinci tur 28 Mayıs’ta yapılacak.

sandık4
Buna göre Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak.

15 Mayıs itibarıyla ikinci tura kalan adaylar için propaganda dönemi başlayacak.
18 Mayıs’ta itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.
19 Mayıs’ta YSK tarafından kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.
20 Mayıs’ta gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi başlayacak, 24 Mayıs'ta sona erecek.
24 Mayıs itibarıyla adayların radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

sandık327 Mayıs’ta seçim propaganda dönemi saat 18.00’de sona erecek.
29 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek.

Her şey 1 Haziran’da belli olacak.

O tarihte, il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak.

Kesin seçim sonuçları YSK tarafından Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.