Eşsiz güzelliği ve doğasıyla Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Bozacada'daki Habbele Koyu işletmelerin hırsına kurban ediliyor. 

 Bertiz Otel'in önünde devam eden, ve aylardır görmezden gelinen doğa katliamıBozcaada Forum üyelerinin tepkisini çekti. Ada sakinleri olaya tepkisini basın açıklması yaparak gösterdi. 

Bozcaada da neler oluyor? 

Bozcaada sakinkeri aylardır neden seslerini duyurmaya çalıyor? 

Bozcaada talanı

Aylardır ‘Gabion Duvar’ izni adı altında Habbele’de doğa katliamına devam eden, daha önce Bozcaada Forum üyelerini ırkçı ifadelerle tehdit eden Bertiz Otel’in işletmecisi Kemal Özkarahan, Bozcaada Forum’un protesto haberi için sahilde çekim yapan Bozcaada Haber’den Serkan İlik’in aracını, iki iş makinası ile geçişine izin vermeyerek bir süre alıkoydu.

Gazeteci İlik yaşadıklarını şöyle anlattı: 

Kemer Country’de yeni gelişme: Plan değişti, millet bahçesi yapılacak! Kemer Country’de yeni gelişme: Plan değişti, millet bahçesi yapılacak!

"Saat 15.30 sularında Bertiz Otel’in talan ettiği sahile çekim yapmaya gittim. Protestolara rağmen ‘gabion duvar’ izni altında bir kepçenin sahilde çalışmaya devam ettiğini gördüm.

Bu esnada çalışma alanında görevliler, neden çekim yaptığımı ve basın kartımın olup olmadığını sordu. Aracım sahile inen ve kamuya ait olan yolun başında park halinde idi. O esnada sahile ikinci bir iş makinası inmek istedi. İş makinasını kullanan şoför, aracımı yolun aşağısındaki gabion duvarın arasına çekmemi, iş makinasının sahile indikten sonra da aracımla çıkış yapabileceğimi söyledi.

Ancak ben aracı dedikleri yere park ettikten sonra iş makinası aracımın çıkışına izin vermeyecek şekilde park etti. Bu esnada ise otelin işletmecisi Kemal Özkarahan, iş makinasının şoförü ile telefonda konuşuyordu. Şoföre aracı neden çekmediğini sorduğumda bana ilk önce arızalandığını, ardından da 'Bana değil amirlerime sor' dedi.

Ardından otelin işletmecisi Özkarahan geldi, ona da aracı çekmesini söylediğimde “Araç arıza yapmış” dedi. Bu esnada bana tanımadığım gözlüklü biri üzerime yürüyerek tehditvari konuşmaya başladı. Bir başka kişi ise burası şantiye alanı, buraya 'İş güvenliğini sağlamadan, izinsiz giremezsiniz' dedi.

Ben de kendilerine buranın kamuya ait olduğunu, kimseden izin almayacağımı, kendi çalışanlarının da kask vb iş güvenliği şartlarını yerine getirmediklerini belirttim. Bu anlarda ise sahildeki iş makinası da aracımın arkasına park ederek çıkışıma izin vermedi.

Yaşanan olayın ardından Gazeteci Serkan İlik'e ve Bozcaada Haber'e adalılardan ve siyasilerden destek mesajları geldi

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de İlik'i cep telefonundan arayarak desteklerini iletti ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti. 

Forum üyeleri uzun süredir devam eden talana, yerel yönetime de tepki göstererek protesto etmeye devam etse de kamuoyundan yeteri desteği bulamadı. Doğa tutkusuyla bilinen Çanakkale aşığı oyuncu Ata Demirer yaşanan katliamı twitter hesabından duyurmuştu ancak nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü paylaşımını kaldırdı.