Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı. 

Hazine Bakanlığı'nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Nebati, "Attığımız her adım milletimizin ortak menfaat duyguları doğrultusunda atılmış adımlardır. Bu yolculukta güçlü ve kararlı liderliğiyle her alanda ülkemizin önünü atarak bizleri Türkiye yüzyılına adım adım taşıyan Cumhurbaşkanımız önderliğinde tüm kabine arkadaşlarıma, Berat Albayrak'a, Lütfi Elvan'a ve desteğini esirgemeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Fiyat istikrarı temel hedefimiz olacak"

Nebati'den sonra açıklamalardan bulunan Şimşek ise, "Küresel zorlukların devam ettiği ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen deprem felaketinin yaşandığı son bir buçuk yıllık dönemde Maliye Bakanlığı görevini büyük bir fedakarlıkla yapan Bakanımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel zemine dönmek dışında seçeneği kalmadı. Enflasyonun yeniden tek haneli rakama düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankası'na enflasyonla mücadelede destek olmak temel hedefimiz olacaktır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı temel hedefimiz olacak. Şahsıma zorluklar ve yüksek beklentilerle dolu ağır bir görev verildiğini biliyorum, inşallah hep birlikte bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız" diye konuştu.