Kahramanmaraş merkezli depremler geniş coğrafyada hissedildi.
Yıkıcı depremler 11 ili enkaza çevirirken yaklaşık 50 bin kişi de hayatını kaybetti. Depremin en büyük yıkıma uğrattığı kentlerin başında da Hatay geldi. Kentte kısa sürede kalıcı konutların ve hastanelerin temelleri atıldı.

defne-devlet-hastanesi6Kentte depremlerin ardından 24 Mart'ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi tamamlandı. 28 bini kapalı olmak üzere 79 bin metrekare alanda ağır çelik yapı tekniği ile modüler duvar sistemi kullanılarak yapılan hastanede 36 poliklinik bulunuyor.

defne-devlet-hastanesi351 yoğun bakım yatağı, 41 acil müşahede yatağı, 11 ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ile diş polikliniği de bulunan, tüm branşlarda hizmet veren hastanede 256'sı hekim, 1044 sağlık çalışanı görev alıyor.

defne-devlet-hastanesi2

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Pazar günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile diğer ilgililerin de katılımıyla açılışı gerçekleştirilen hastane, sabah saatlerinden itibaren hasta kabulüne başladı.

defne-devlet-hastanesi5
İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın, 60 günde tamamlanarak faaliyete başlayan hastanenin poliklinik hizmeti vermeye başladığını söyledi.
Hastanede bütün polikliniklerin aktif olarak çalıştığını belirten Barçın, şunları söyledi:
"Hastanemize gelen vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Daha önce Defne bölgemizde hastanemiz yoktu. Şu an yeni hastanemiz açıldı ve vatandaşlarımız oldukça memnunlar."

Hastaneye gelen vatandaşlar da hastanenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti, hastaneden memnuniyetlerini dile getirdi.