Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak? Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı! Hangi memur ne kadar zam alacak?

Balıkesir Ayvalık'ta ün kazanan yazar ve gurme Cenk Geçermiş, kızı Öykü'nün 5 yıl önce yakalandığı lösemi hastalığını ve bu zorlu süreçte yaşadıklarını kitaba aktardı. Lösemi hastalarına ve ailelerine destek vermek adına bu çalışmaya imza atan Geçermiş, kitabıyla birçok hastaya umut oldu. Ünlü dizi oyuncusu Bennu Yıldırımlar, aileyi evinde ziyaret ederek kitaba destek oldu. 

KİTABIN GELİRİNİ LÖSEMİ DERNEKLERİNE BAĞIŞLAYACAK

Geçermiş, "Umudunu Hiç Yitirme" adlı kitabında, 16 yaşındaki kızının 5 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığını ve tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı. Henüz 11 yaşındayken lösemi olduğunu öğrenen Öykü'nün yaşadıkları, babasının kitabına konu oldu. Almanya'daki bir donör sayesinde hayata tutunan Öykü'nün sıkıntılı günleri sona erdi. Baba Geçermiş, kızının hikayesini anlattığı kitabın gelirini Ege Lösemili Çocuklar ve Onkoloji Derneği ile Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne bağışlayacağını belirtti. 

LÖSEMİYİ YENEN ÖYKÜ SAĞLIKÇI OLMAK İSTİYOR

Baba Geçermiş, kızının yaşadıklarını anlatırken kök hücre bağışının öneminden ve işlemin son derece basit olduğundan bahsetti. Lösemi hastalığıyla mücadele veren ve sağlığına kavuşan 16 yaşındaki Öykü, yaşadıklarından etkilendiğini ve sağlıkçı olmak istediğini belirtti. Biyoloji ve genetik dallarında eğitim görüp kanser hastalarının tedavisine destek vermek istediğini anlattı. Öykü'nün hikayesi, aynı hastalıkla mücadele eden Öykü Arin Yazıcı'yı akıllara getirdi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ OYUNCU BENNU YILDIRIMLAR VERDİ

Ünlü oyuncu Bennu Yıldırımlar, Öykü'nün lösemi hikayesini konu alan "Umudunu Hiç Yitirme" adlı kitaba destek verdi. Yıldırımlar, rol aldığı dizide aplastik anemi hastalığını işlediklerini, ilik naklinin önemine vurgu yaparak bu konuda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını anlattı. Kitabın yazarı Cenk Geçermiş'i ziyaret eden Yıldırımlar, kitabın en büyük destekçisi oldu.