Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Trump, Twitter hesabı üzerinden, Zuckerberg ile birlikte çekilmiş fotoğrafını paylaşarak, üzerine "Güzel buluşma." notunu iliştirdi. 

Facebook'un yöneticisi Zuckerberg, konuya ilişkin, "Bugün Başkan Trump ile Beyaz Saray'da iyi, yapıcı bir buluşma gerçekleştirdik." açıklamasında bulunurken, buluşmanın ne üzerine olduğu veya hangi konular üzerinde tartıştıkları hususunda iki taraftan da bilgilendirme sunulmadı.

Trump, Facebook'u kınadı

ABD Başkanı Trump, Facebook'u, Demokratlar lehine önyargıda bulunması hususunda kınadı. Facebook şirketi, daha önceden seçimle alakalı aktivitenin çevrimiçi reklamcılığı etkileyerek kamuoyuna çağrıda bulunması durumunun güven sorunları teşkil etmesi ve gizlilik politikaları sebepleriyle eleştiriye uğramıştı.

Zuckerberg, Salı günü senatorlar Josh Hawley, Tom Cotton ve Mike Lee ile buluştu. Daha sonra, senator Richard Blumenthal dahil olmak üzere milletvekilleri ile akşam yemeği yedi.

"Whatsapp ve Instagram'ı sat" çağrısı

Senator Hawley, Zuckerberg'in kaynaklarından bilgi toplamasını engelleyecek bir öneride bulunarak, Facebook'un bünyesindeki Instagram ve popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ı satmasını istedi. Hawley, muhabirlere yaptığı açıklamada, "Ona dedim ki, 'Veri ile ilgili ciddi olduğunu kanıtla. Whatsapp ve Instagram'ı sat.' Bu önerilere pek sıcak bakmadığını söylemek yanlış olmaz." ifadelerini kullandı.

Kongre ile köprü kuruyor

Senatörün ağır sözlerine rağmen Zuckerberg, kongre ile buluşup yakınlık kurmak üzere yola çıktı. Bazı milletvekilleri Zuckerberg'e, tıpkı Hawley gibi sert bir çıkışta bulunsa da, bazı senatörler Zuckerberg'in vakit ayırarak yanlarına gelmesini takdir etti.

Facebook şirketi, yıllardır 87 milyon kullanıcının bilgisini izinsiz olarak yaymasından ötürü ateş altında.