Yunanistan’da yapılan erken seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Kiriakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi yüzde 39,77 ile yarışta önde gidiyor. 

Kiriakos Miçotakis liderliğindeki parti, seçimi iktidardaki rakibi SYRIZA’nın 11,5 puan önünde tamamlayarak tek başına hükümet kurma yetkisi aldı.


Yunanistan halkı, Syriza partisinin istifa etmesinin ardından sandık başına gitti. Oyların yüzde 87,33'ü sayılırken Kiriakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi yüzde 39,77 ile önde gidiyor. İktidardaki sol kanattan Syriza partisi yüzde 31,55 ile ikinci sırada bulunuyor. Merkez soldan Değişim Hareketi ise sadece yüzde 7,94 oy toplayabildi.

Altın Şafak mecliste sandalye kazanamadı.


Meclise girmek için yüzde 3 barajının olduğu ülkede Komünist Parti, Yunan Çözümü ve Avrupa Hareketi 2025'de meclise girmek için yeterli oyu toplayabildi. Meclise 18 sandalyeye sahip olan Altın Şafak Partisi ise meclise girebilecek kadar oy toplayamadı. 

''Halkın iradesine saygı göstereceğiz''

SYRIZA’nın lideri Aleksis Çipras seçimin sonucuna dair yaptığı açıklamada, “Halkın iradesini saygı göstereceğiz” dedi.

''Yunan halkı konuştu''

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Seçimin galibi Kiriakos Miçotakis de “Yunan halkı konuştu. Kararı kesin. Yunanistan halkı büyüme, istihdam, güvenlik ve hakkettiği şekilde ülkesinin yeniden inşasını istiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’da Başbakanlık seçimlerini önde tamamlayan Kiriakos Miçotakis’i telefonla arayarak tebrik etti. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’nın yeni Başbakanı seçilen Kiriakos Miçotakis ile telefonda görüştü. Miçotakis’i tebrik eden Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.