İstanbul'da her gün 1 milyon yolcu taşıyan metrobüs sistemine yüksek kapasiteli yeni araçlar geliyor.

Metrobüs sistemine yeni projeler

Son günlerde Altunizade durağında yaşanan yoğunluk sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüsteki aksaklıkların çözüme kavuşması için yeni projeler üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.

Test sürüşleri yapılıyor

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, o projelerin en önemli ayağını yeni metrobüs araçları oluşturuyor. İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı, test sürüşüne başlanan yeni metrobüsler hakkında bilgi verdi.

Yeni araçlar Bursa'da üretilecek

İran merkezli bir firmanın Bursa'da ürettiği Akia marka araçlar test sürüşüne başladı. Sarı, yolcu memnuniyeti olursa yeni araçların siparişi verilerek Bursa'da üretime başlanacağını söyledi.

İki katına yakın yolcu kapasitesi artışı

Şu anda kullanılan Mercedes marka metrobüs araçları 160-165 yolcu kapasiteliyken, yeni metrobüs araçları ise 290 yolcu kapasiteli olacak. Sarı, çift körüklü otobüslerin kapasitesi itibariyle 3 yıl metrobüs yoğunluğunu alabileceğini ifade ederek, "Şu anda test edilen araç dizel. Ancak firma elektrikli de üretim yapabilir. Metrobüsün mutlaka elektrikli olması gerekir. Araç test ediliyor. En az 100 seferde denenmeli" diye konuştu.

İşte sürüş testi yapılan yeni metrobüs araçları:

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim