KHK ile başkanlığı sonlandırılan ilçe belediye başkan sayısının 4 olduğu düşünülüyor. 

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Yüksek Seçim Kurulu, KHK ile ihraç edilen ancak 31 Mart seçimlerinde tekrar belediye başkanı seçilen HDP'li adayların belediye başkanlığı mazbatasının verilmeyeceğini açıkladı. Diyarbakır’da seçilen HDP adayının Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan oldu. Ancak öğretmen olarak görev yaparken çıkarılan KHK ile işinden ihraç edildi. Yine Van Tuşba’da seçimi önde tamamlayan Yılmaz Berki, Edremit’te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran’da Leyla Atsak’ın KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı.

Van'ın Edremit ilçesinde HDP'li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit'ın yerine AK Parti adayı İsmail Say, Tuşba ilçesinde HDP'li Yılmaz Berki yerine AK Parti adayı Salih Akman ve Çaldıran ilçesinde HDP'li Leyla Atsak yerine AK Parti Şefik Ensari'ye mazbata verilecek.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde seçilen HDP'li Zeyyat Ceylan yerine ise AK Parti'nin adayı Hüseyin Beyoğlu'na mazbata verileceği duyuruldu.