5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Suriye'de Esad rejimi, İdlib'deki sivil yerleşimlere bir kez daha saldırdı. Bunun üzerine yaklaşık 500 bin Suriyeli Türkiye'ye gelmek üzere hazırlıklarını hızlandırdı.

Esad bir kez daha bombaladı, 500 bin Suriyeli Türkiye'ye geliyor

Havan ve roketle İdlib'in Kefrenbil, Cercenaz, Deyr Şarki, Tuh, Tel Mennis, Maarethırme, Marşimarin, Şeyh Mustafa gibi belde ve köylerine saldırdı. Yerel kaynaklara göre, rejimin sivil bölgelere düzenlediği bu saldırılar, büyük bir göç dalgasına daha sebep oldu. 500 bine yakın sivil Türkiye'ye yöneldi. Göç edenlerin tamamının sınır bölgesine ulaşmadığı, ancak saldırıların devam etmesi halinde göç dalgasının Türkiye sınırına dayanmasının kaçınılmaz olduğu öğrenildi. 

"500 bin ile sınırlı kalmaz"

Üstelik yerel basının haberinde, bu sayının 500 bin ile sınırlı kalmayacağı belirtildi. İdlib'de kalan korunmasız sivillerin bu sayının çok üzerinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Haberlerde, "Yeni bir göç hareketi başlaması halinde bu hareket yalnızca Türkiye'yi değil Avrupa'yı da etkiler" diye yazıldı.