İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in Karabağlar Tırazlı'dan başlayarak Menderes ve Seferihisar'a kadar genişleyerek devam eden yangınla ilgili yaptığı açıklamada, yangın nedeni ile küle dönen bölgelerin imara açılmayacağının sözünü verdi.

Soyer, yangınların neden olduğu hasarı en aza indirmek için ağaçlandırmak kampanyası yapacaklarını ve kampanyanın ilk adımını belediye olarak yapacaklarını belirtti. Belediye personellerinin her biri adına fidan dikileceğini açıklayan Soyer, "Yanan yerlerin bir metrekaresini bile imara açmayacağız." diyerek ağaçlandırma kampanyasında vatandaşlarda da katkı beklediklerini dile getirdi.

Soyer, Urla'daki yangının ise kontrol altına alındığını bildirdi.

30 AĞUSTOS'TA AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Öte yandan son yıllarda yaptığı yardım kampanyalarıyla dikkat çeken Haluk Levent de sosyal medya hesabından İzmir için ücretsiz konser vererek ağaçlandırma seferberliği başlatma teklifinde bulundu. Levent, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in "30 Ağustos’ta seni tüm İzmir bekliyor" dediğini duyurdu.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!