Assange sürüklenerek elçilikten çıkarılmıştı bunun nedeni tartışılırken, yeni bir açıklama Başkan Mereno'dan geldi. Devlet Başkanı Lenin Moreno'nun söylediğine göre,  Assange'ın dışkısını elçilik duvarlarına sürmesi, günlük protokolleri ve uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi diplomatik sığınma hakkının iptaline mal oldu. 

WikiLeaks'in kurcusu Julian Assange, Ekvador Büyükelçiliği'nde 7 yıl tutulduktan sonra 11 Nisan'da İngiliz polisine teslim edilmişti.

BBC'ye açıklamalarda bulunan Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, WikiLeaks'in kurcusu Julian Assange'e verilen diplomatik sığınma hakkının, Assange'ın dışkısını elçilik duvarlarına sürmesi ve diğer protokolleri ihlal etmesinden dolayı geri alındığını aktadırdı. Ekvador'un Londra Büyükelçisi Jaime Marchan de daha önce İngiliz Daily Mail gazetesine bir açıklamada bulunarak, Assange'ın son zamanlarda elçilik duvarına dışkısını sürerek ve dışkılı iç çamaşırını tuvalette bırakarak tepki göstermeye başladığından bahsetmişti. 

Moreno, bu sığınma hakkının iptalini ise başka bir ülke baskısıyla değil, Assange'in uç davranışları olduğunu belirterek, durumun sanıldığı gibi olmadığının altını çizdi. Ancak diğer tarafta Julian Assange'ın avukatı Jennifer Robinson ise Assange'ın elçilikten atılmasını meşru göstermek için Ekvador'un rezil suçlamalar yaptığını ve etrafa yalanlar yaydığını söyledi.

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Assange'in artık ülkenin büyükelçiliğinde yaşamayacak olmasından dolayı Moreno şunları söyledi," Tüm Ekvador halkının rahatladığını düşünüyorum" dedi. Assange'ın, kendisini sıcak bir şekilde karşılayan ülkeye saygılı davranması gerektiğinden de bahseden Moreno, barınma ve yemek ihtayacıın karşılanmasına bu saygısızlığı yapmamalıydı şeklinde konuştu. 

Yargıç Michael Snow, Assange'ın ABD'ye iadesi konusunda ABD'nin 12 Haziran'a kadar gerekli dokümanları sunması gerektiğini söyledi.