Umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili oluşan gerginlik artarak devam ediyor. Halk arasında oluşan bu gerginliğin bakan ve bakanlıklarımız tarafından yapılan açıklamalarla ne kadar gereksiz olduğu anlaşılsa da, halk tedirgin olmaya devam ediyor. 

Umreden dönen binlerce vatandaşımızın hakkında yapılan açıklamalardan bir yenisi de Ankara Valisi Vasip Şahin'den geldi. Vasip Şahin, yapmış olduğu açıklamalarla halkın gönüllerine bir nebze su serpmiş oldu. 

1800 Vatandaş Misafirimiz

Umreden dönen vatandaşlarımızdan 1800 tanesi, Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamalarla “Güvende olan misafirler”. Şahin “Bu akşam 1700 adet vatandaşımızı daha bekliyoruz.” dedi. Vali Vasip Şahin tarafından yapılan bir başka açıklamada semptom gösteren kişi sayısının 5 adet olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. 

Bunun yanı sıra Vasip Şahin “Karantinaya alınan insanlar kesinlikle hasta denemez, kişisel güvenliklerinin ve genel halk güvenliğinin sağlanabilmesi açısından bu karantina işlemleri uygulanıyor.” anlamını veren açıklamasını tekrar tekrar kamuoyuyla paylaştı.

Semptom Gösterenler Hastaneye Nakledildi

Umreden dönem vatandaşlarımızdan 1800 adet arasında olan ve hastalık semptomlarını gösteren 5 vatandaşımız Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Hastanesine nakledildi. 

Nakil işlemi yapılan hastalar hakkında ilerleyen zamanlarda yine yetkili mercilerimizden biri olan Vasip Şahin yada sağlık bakanımız tarafından açıklama yapılacak.

Karantina Hastalık Demek Değildir

Yapılan açıklamalarda ve ulaşılan bilgiler de Corona Virüsü salgınının bulaştığı, bulaşma ihtimali olan yada semptomların görüldüğü kişilerde asgari olarak 14 gün karantina işleminin uygulanması gerekmektedir. 

Semptomların ağır ve can yakıcı boyutlara ulaşmadığı hastaların hastaneye gelmemeleri, kendilerini evde dahi karantina altına alabilecekleri biliniyor. Kendini iyi hissetmeyen ağrı sızı ve bilinen diğer belirtileri gösteren kişilerin maske ve benzeri güvenlik önlemlerini alarak hastaneye gelip yaşadığı sorunları açıklaması gerekiyor.

Aslına bakılırsa hastalık ve süreci tamamen bu şekilde ilerlemekte. Dünya üzerinde kendisini bazı nedenlerden dolayı karantina altına alan yetkililer, ünlüler ve insanlar bulunmakta.

Vasip Şahinde yapmış olduğu açıklamalar da Umreden gelen vatandaşlarımızın 14 gün karantina altında tutulmasının onları hasta statüsüne getirmeyeceğini kamuoyuna açıklamak zorunda kaldı. 

Bunun yanı sıra ilk günden beri bu konu ile ilgili kurulan bir kriz merkezinin olduğunu ve sürekli çalışmalar yapıldığının bilgisini veren Şahin, ilerleyen günlerde tekrar açıklamalarda bulunacağını belirtti.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!