İstanbul'da yaşanan depremin ardından şiddeti 2'den büyük 400 artçı deprem yaşandı. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bu artçıların birkaç hafta, belki 1 ay daha sürebileceğini bildirdi.

İstanbul'da artçılar 1 aya kadar sürebilir

CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, artçı sarsıntılar konusunda bilinçli olunması, "Deprem şu saatte şu gün olacak" dedikodularına inanılmaması gerektiğini belirtti. Ersoy, artçı sarsıntıların 1 aya kadar devam edebileceğini aktardı. 

Bu şiddetteki bir depremin artçılara sebep olması çok doğal

"Bu sarsıntıların dah büyük bir depremin öncüsü olduğunu düşünmek çok spekülatif olur. Bunun ardından büyük bir deprem gelecek demek de öyle" diyen Ersoy, 5.7 şiddetindeki depremin ardından artçıların yaşanmasının doğal olduğunu belirtti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Artçılar 4 ya da 5 şiddetini bulabilir

"Birkaç hafta hatta 1 aya kadar artçıları yaşama durumumuz olabilir" diyen Ersoy, artçıların 4 hatta 5 şiddetine çıkabileceğini, bunları büyük depremin habercisi olarak görmemek gerektiğini aktardı. Ersoy, depremin kırıldığı yere fayda sağladığını, artçılarla birlikte bölgede yer kabuğunun dengelendiğini ifade etti. Ancak kırılmayan kısım için bir rahatlamanın söz konusu olmadığını belirtti. Beklenen ve tarihi öngörülemeyen 7 üzeri depremin enerjisinin 30'da birinin ancak alınabildiğini aktardı.