Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. PKK/YPG/PYD'li teröristleri Türkiye sınırından uzak tutmak amacıyla düzenlenen askeri operasyon; sanat, iş ve spor camiasındaki birçok isimden destek buldu.

İşte ünlü isimlerden Barış Pınarı Harekatı'na destek mesajları:

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Cüneyt Arkın, Twitter hesabından "Ey ABD sen bizi ne sandın. Türk halkının karakteri bağımsızlıktır" diye konuştu.

Oyuncu Zafer Algöz ise Arkın'ın paylaşımını retweet ederek, operasyona destek verdi.

Karikatürist, oyuncu ve film yapımcısı Hasan Kaçan sosyal medya hesabından, "Allah'ım, askerimizin ayağına taş değdirme. Düşmanları kahreyle" duasını paylaştı.

Şarkıcı Kıraç, operasyona desteğini Barış Pınarı Harekatı ile yapılmış çok sayıda paylaşımı retweet ederek gösterdi.

Şarkıcı Alişan, Twitter hesabında yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanında olduğunu belirterek şunları kaydetti: Bu ordu 3 öğün kuru ekmekle beslenip, Çanakkale'de, Sakarya'da destan yazdı. Ekonomi diye bir şey yoktu daha. Bizi dolarınla korkutamazsın. Devletimizin sonuna kadar yanındayız. Allah Mehmetçiğin yardımcısı olsun.

Oyuncu Doğa Rutkay, sosyal medya hesabından "Ayağınıza taş değmesin kötü haberiniz gelmesin. Allah yardımcınız olsun" duasında bulunurken, Vildan Atasever, “Allah yar ve yardımcınız olsun, kahraman Mehmetçiğimiz" dedi.

Şarkıcı Cenk Eren de iki gün önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'ye karşı Türk devletinin ve ordusunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: Yıllardır ülkemizi bölmek için batılı güçlerin maşası olmuş terör örgütlerine karşı yapılan bu savaş da devletim, ordum ve Cumhurbaşkanın yanında olmamdan dolayı linç edilmek benim için büyük onurdur, şeref madalyası gibi taşırım.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Şarkıcı Demet Akalın Twitter hesabından "Ülkemi, memleketimi seviyorum" mesajını yazarken, oyuncu ve programcı Yavuz Seçkin ise "Türk Milleti ordusunun yanında" etiketini paylaştı.

Şarkıcı Metin Şentürk, "Türkiye Cumhuriyeti devletini tehdit etmek kimsenin harcı değildir. Herkes haddini bilsin" dedi.

Ünlü senarist ve dizi oyuncusu Gülse Birsel, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin mesajında, "Kalbimiz, dualarımız askerlerimizle. Hiçbirine en ufak zarar gelmeden, çabucak, sağlık ve mutlulukla dönsünler" dedi.

"Sancağa parmak sallandığında / Yek vücudumuzla hatırlatırız / Biz hürriyet aşıklarıyız, paçavralara pabuç bırakmayız" dizelerine Twitter hesabında yer veren oyuncu Ali Nur Türkoğlu da şunları kaydetti: Türk Milleti ordusunun yanında her daim. Yeryüzünün en cesur ve aynı zamanda en merhametli askeri Mehmetçiğimiz. Ayağınıza taş değmesin, yolunuz bahtınız açık olsun. Ezelden beri tamamı asker olan bu milletin ordusunu gördüğünden ibaret saymak gafletiyle hamle yapanlar her daim mağlupturlar.

Ünlü pop şarkıcısı Merve Özbey, Twitter hesabından yazdığı mesajında, "Az önce haberlerde Mehmetçiğimizin sözleri tüylerimi diken diken etti. 'Düğüne geldik' dediler. Allah'ım yâr ve yardımcımız olsun, Allah'ım sizi korusun" ifadelerini kullandı.

Youtube'da yayınladığı cover videolarla milyonlarca kez izlenen genç şarkıcı Zeynep Bastık, "Askerlerimizin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ediyorum" mesajını paylaşarak Barış Pınarı Harekatı'nı yakından takip ettiğini belirtti.

Şarkıcı Yusuf Güney Instagram hesabından, "Gazamız mübarek olsun. Allah ayağımıza taş değdirmesin sizleri tez zamanda yavrunuza, yuvanıza sağ sağlim kavuştursun. İnşallah hilal ile haçın kavgasında muvaffak eylesin. Var olun, sağ olun koç yiğitlerim" temennilerinde bulundu.

Şarkıcı Murat Kekilli de sömürüldükten sonra sanatın sağı ve solu olmadığı yorumunda bulunarak, "ABD hangi yerlinin hayatına saygı duymuş ki? Öldürmeye kendi yerlilerinden (Kızılderililer) başlamadı mı? Seni veya beni umursayacağını sanma. Bu bölgede kim ölürse ölsün, sol, sağ, siyah, beyaz onların umurunda değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medyadan destek tweet'leri atan piyanist Tuluyhan Uğurlu, şarkıcı Işın Karaca ve eski manken Tuğçe Kazaz'ın yanı sıra yönetmen Mesut Uçakan ve halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Twitter'dan harekata destek veren paylaşımlarda bulundular.

Türkiye'nin üç büyük ili İstanbul, Ankara ve İzmir'in belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer de, sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla Barış Pınarı Harekatı'na katılan Türk askerlerine desteklerini dile getirdiler.

Spor camiası da sessiz kalmadı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor kulüpleri başta olmak üzere spor camiasından Barış Pınarı Harekatı'na destek geldi.

TFF'nin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Türk Silahlı Kuvvetlerimize, vatanımızın güvenliğini sağlamak, terör tehdidini bertaraf etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda muvaffakiyetler dileriz. Kalbimiz ve dualarımız kahraman Mehmetçiklerimizle" ifadelerine yer verildi.

TBF adına Başkan Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabında Barış Pınarı Harekatı'na destek vererek, "Ülkemize yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler dilerim. Dualarımız sizinle" mesajını paylaştı.

TVF'nin sosyal medya hesabında şu mesaja yer verildi: Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda muvaffakiyetler dileriz. Dualarımız ve kalplerimiz Mehmetçiklerimizle.

Futbolda dört büyükler olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da mesajlarıyla Barış Pınarı Harekatı'nı destekledi.

Bu kulüplerin yanı sıra Süper Lig ve alt liglerden birçok kulüp ve çok sayıda spor federasyonu paylaştıkları mesajlarla Barış Pınarı Harekatı'na desteklerini belirttiler.