Avustralya'da korona salgının ardından fare istilası başladı... Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinde fareler, aylardır hayatı olumsuz etkiliyor. Mahsullere zarar veren kemirgenlere çözüm bulunması için bölge çiftçileri, hükümetten acil eylem planı istiyor.

"30 YILIN EN  KÖTÜSÜ"

FARE İSTİLASI

Aşılama ve pandemi önlemleri ile koronavirüsü kontrol altına alan Avustralya’da Sydney'in yaklaşık 400 kilometre uzağındaki Narromine'de yaşayan çiftçi Mick Harris ve eşi tabiri caizse hayatlarının şokunu yaşadı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, kadın farenin gözünü çiğnediğini fark ederek uyandı. Gazeteye konuşan Harris, 'İki çocuğumuz var. Uyandığında eşim ağlıyordu, çünkü bir fare çocuklarımızın yatağındaydı' dedi.

Ülke basını yaşanan olayları 'Fare vebası' başlıkları ile okurlarına duyururken, uzmanlar aylardır süren fare istilasını 'son 30 yılın en kötüsü' olarak nitelendiriyor.

FARE İSTİLASI

"500 YAVRU DOĞURUYOR"

Fare istilası nedeniyle bölgedeki süpermarketler yiyecekleri kapalı haznelerde saklamak zorunda kalırken, içme sulularının da tehdit altında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar fare istilasının son dönemde meydana gelen aşırı yağmurların bir sonucu olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Ortalama olarak, fareler her mevsim 500'e kadar yavru doğurabiliyor. Ülkede kayıtlara geçen en kötü fare istilası 1993 yılında yaşanmıştı. O yıl yaşanan istila yaklaşık 100 milyon dolarlık bir hasara neden olmuştu.